• DOLAR 32.486
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2491.086
  • ...
Tulluk mezrasında Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber sevdalıları platformu tarafından Karasungur köyünün Tulluk mezrasında düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine civar köylerden çok sayıda kişi iştirak etti.

İbrahim Güngören Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program grup Kevser sanatçılarının seslendirdiği ilahiler ve okunan Mevlid-i şerifle devam etti.

Program konuşmacı olarak Abdussamed Açıkgöz katıldı.

Açıkgöz programda yaptığı konuşmada, “Bize Peygamber olarak gönderilen Habibullah hürmetine, onun bize öğrettiği birlik hürmetine, onun bize kazandırdığı kardeşlik hürmetine çıkıp buraya geldik. Biz Peygamberimizi tanımak ve anlamak için bir araya geleceğiz. Eğer biz Hz.Muhammed`i avucuna taşları aldığında taşların Allah Allah zikrettiği bir zat olarak düşünürsek, aynı taşları bedirde düşmana attığında her birinin top ve gülle hükmüne geçip düşmanı parçalayıp dağıttığını düşünürsek,  aynı elin hastalara dertlilere sürüldüğünde şifa olduğunu düşünürsek ve kendisini öldürmek için gidenlerin onun o mübarek yüzünü gördüğünde bütün kininin düşmanlığının bir tarafa çıkıp hidayet bulduğunu düşünürsek böyle  bir zatın Allah`ın katında ne kadar değerli olduğunu anlayabiliriz.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından İhya Kız İlahi grubunun okuduğu ilahiler ve Hüseyin Kaya`nın okuduğu dua ile sona erdi. (Sinan Bilici-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir