• DOLAR 32.354
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2304.141
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. havalimanı inşaatını inceledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım`ın da hazır bulunduğu ziyarette, Cumhurbaşkanı Erdoğan`a 3. Havalimanı inşaat çalışmalarıyla ilgili olarak bilgi verildi.

Bakanların yanı sıra havalimanı inşaatını yapan 5'li konsorsiyumun, Türk Hava Yolları (THY) ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) yetkililerinin de katıldıkları brifingde, Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışmaların gidişatı hakkında bilgi aldı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım ile Konsorsiyum üyesi Limak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, ilk etabı 2018'in Şubat ayında hizmete girecek olan projeye ilişkin çalışmaların yüzde 20'sinin hâlihazırda tamamlandığı ve tüm işlerin belirlenen takvime göre yürüdüğü bilgisini verdi. Nihat Özdemir, inşaatta halen bin 500'ü beyaz yakalı olmak üzere toplam 15 bin kişinin çalıştığını açıkladı.

Dünyanın en büyük havalimanı projesi

Yetkililer, projenin tamamlanmasıyla dünyanın en büyük havalimanına kavuşacak olan İstanbul'un, tam bir buluşma noktasına dönüşeceği vurguladılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise yetkililere, havalimanının yapımında kullanılan malzemelerin yerli firmalardan teminine azami ölçüde özen göstermekte fayda bulunduğunu hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, brifing sonrasında beraberindeki bakanlarla birlikte, inşaatı devam eden terminal binasının şantiyesine geçerek burada incelemelerde bulundu. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir