• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Cafer Gizli Davası`nın ilk duruşması 17 Mayıs`ta görülecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı`nın lise öğrencileri için düzenlediği ‘Kış Kampları Projesi` kapsamında Diyarbakır`dan Mersin`in Silifke ilçesine götürülen Cafer Gizli`nin, öğrenciler içerisinde bir grup PKK`li tarafından katledilmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması 17 Mayıs Salı günü Mersin`in Silifke ilçesinde görülecek.

Silifke Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek olan davada, tutuklu tek sanık olan Mehmet Duman`ın yargılanmasına başlanacak.

Dava iddianamesinde sanık Mehmet Duman`ın ve beraberindeki Hakkâri`den gelen öğrencilerin sahilden toplandıkları sopa ve benzeri cisimleri ellerine alarak Cafer Gizli`nin bulunduğu odaya saldırarak camlarını kırdığına yer veriliyor.

Maktul Gizli`nin bulunduğu odaya yapılan saldırının ardından pencereden atlayarak saldırgan gruba doğru gittiği ifade edilen savcılık iddianamesinde, sanık Mehmet Duman`ın kampa geldiğinde yanında getirdiği bıçağı maktulün karın bölgesine bir defa sapladığı ve maktulün kavgadan geriye doğru çekilip yere yığıldığı belirtiliyor.

Silifke Devlet Hastanesine kaldırılan Gizli`nin, kesici-delici alet yaralanmasına bağlı, iç organ kanaması ve büyük damar yaralanması sonucu hayatını kaybettiğine yer verilen iddianamede, saldırgan grubun kampta görevli birini arayıp geldiği, ardından jandarmanın olaya müdahale ettiği ifade ediliyor.

İddianamede, sanık Mehmet Duman`ın suçunu kabul ettiğine yer verilirken, olayda kullanılan bıçağın avuç içi-parmak izi ile maktule ait DNA örneğinin bulunup bulunmadığı hususunda incelenmek üzere Ankara Jandarma Kriminal Daire Başkanlığına gönderildiğine yer verildi.

Hatırlanacağı üzere 31 Ocak 2016 tarihinde Mersin`in Silifke ilçesinde,  Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 23 Nisan Tesisi`nde kampta olan öğrencilerin içerisinden PKK`li bir grubun saldırısı sonucu 11`inci sınıf öğrencisi Cafer Gizli katledilmişti.

Olayın ardından kamp yetkililerinin ihmalkârlığı ile tartışmayı orada bulunan kimi öğretmenlerin provoke ettiği gündeme gelmişti. Ayrıca olayla ilgili sadece bir sanığın dosyada yer alması kamuoyunda ‘cinayet örtbas mı edilmek isteniyor` sorusunu akıllara getirmişti. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir