• DOLAR 32.504
  • EURO 34.584
  • ALTIN 2476.785
  • ...
Eles yer altı şehri düzenleme çalışmaları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Midyat ilçesinde bulunan ve bölge halkı tarafında Şeyh Eles olarak adlandırılan Eles Yeraltı Şehri’nde düzenleme çalışmaları başladı.

Midyat’a 3 kilometre uzaklıktaki Acırlı (Dêrizbine) Mahallesi yakınında bulunan, Abdulesved Ebul Hevl  gibi şehit sahabelerin  metfun olduğu rivayet edilen ve türbeleri bulunan, yeraltı şehrinde ayrıca çok sayıda mağara da bulunuyor.

Son yıllarda piknik-mesire alanı olarak da kullanılan Eles Yeraltı Şehri’nde, Midyat Belediyesi Fen İşleri biriminin yürüttüğü çalışmalar kapsamında, bölgede yollara kilitli parke taşı döşenmesi, yol genişletme, çeşme yapımı ve çeşitli düzenlemeler yapılıyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Mesut Ot, “Belediyemiz tarafından  başlatılan yol yapımı ve düzenleme çalışmalarını sürdürüyoruz. Şu an yol yapımı ve kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını büyük ölçüde bitirmiş durumdayız. Şeyh Eles’te piknik yapmak ve ziyaret etmek isteyenler için bir cami, abdesthane, çeşme, çocukoyun parkı ve sondaj su kuyusu bulunmaktadır.” dedi. (Süleyman Tunç- İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir