• DOLAR 32.594
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2426.331
  • ...
Saadet Partisi Heyeti Suriye`ye Gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak beraberindeki bir heyetle birlikte Suriye`ye gidiyor.

Heyette Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları, Temel Karamollaoğlu, İlyas Tongüç, Mustafa Yılmaz, Genel Başkan Danışmanı ve Adalet Eski Bakanı Şevket Kazan, GİK Üyesi Necmettin Çalışkan yer alıyor. Olayların başlamasından bu yana Suriye`ye giden ilk siyasi parti genel başkanı olan Kamalak`ın Suriye temaslarını bir grup gazeteci de izliyor.

Esad İle Görüşülmesi Bekleniyor
Saadet Partisi heyetinin Şam, Halep ve olayların yaşandığı iddia edilen Hama ve Humus gibi bölgelerde temas ve incelemelerde bulunması bekleniyor. Suriye`deki son durum ile ilgili gözlemlerde de bulunacak heyetin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

Suriye temasları sırasında devlet yetkililerinin yanı sıra bir dizi sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile de görüşecek olan Kamalak ve beraberindeki heyet son gelişmelerle ilgili bilgi alacak.

Kamalak: "Sorun Barışçıl Yollarla Çözülmeli"
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak; Suriye ziyareti ile ilgili yaptığı değerlendirmede; "Biz Milli Görüş olarak 40 yıldır Müslümanların birlik ve beraberliğinin sağlanması için mücadele veriyoruz. Müslümanlar kendi aralarındaki sorunları kendi içlerinde halledebilecek tarihi tecrübe ve sağduyuya sahiptir. Bunun yolu da çatışma değil diyalogdan geçmektedir. Suriye`de yaşanan gelişmeler tabii ki sadece Suriye`yi ya da sadece Türkiye`yi değil bütün bölgeyi yakından ilgilendirmektedir. Saadet Partisi olarak İslam ülkelerindeki gelişmelerle ilgili büyük bir hassasiyet ve endişe taşıyoruz.

Endişemiz bölgeye dış güçlerin herhangi bir müdahalesidir. Böyle bir müdahaleye şiddetle karşıyız. Çünkü Emperyalist niyetli bu güçler İslam dünyasında huzurun değil huzursuzluğun kaynağı olmuştur. Biz İslam dünyasındaki ihtilafları sağduyulu bir şekilde çözebilmek için üzerimize düşen sorumlulukla hareket ediyoruz. İnşaallah bu ziyaretimiz böyle bir sonuca vesile olur" dedi.

İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir