• DOLAR 32.527
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2487.781
  • ...
Liselerarası geleneksel bilgi yarışması düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nur Eğitim ve Kültür Derneği (NUR-DER) tarafından Bingöl Kültür Merkezi’nde 4'üncü Geleneksel Liselerarası bilgi yarışması düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, NUR-DER Başkanı Tekin Gönç dernek faaliyetleri hakkında bilgi vererek amaçlarının Kur'an'ın ahlakıyla yetişen geçler olduğunu söyledi.

Gönç, "Dernek olarak yapacağımız bu tür hayırlı etkinliklerle gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Toplumun ihyası ve inşası için yeni nesilin Kur'an ahlakıyla ahlaklanıp yetişmesi gerekir. Kur'an ve Hz Peygamber’in sünnetinden mahrum olarak yetişen gençlikten ve toplumdan hayır gelmez.” ifadelerini kullandı.

Bilgi yarışmasına Bingöl merkez liselerinden seçilen öğrenciler katıldı. Yarışmada Siyer-i Nebi, Risale-i Nur Külliyatı, Namaz ve Sünnet-i Seniyye konuları, Fıkıh, Temel Dini Bilgiler ve Bediüzzaman Said Nursi’nin Hayatı’ndan toplam 45 soru soruldu.

Yapılan yarışma sonunda birinci olan Bingöl Fen Lisesi öğrencilere büyük boy, ikinci olan Bingöl Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ile üçüncü olan Mevlana Anadolu Lisesi öğrencilerine orta boy birer takım Risale-i Nur Külliyatı hediye edildi.

Ayrıca yarışmada dereceye giren okul öğrencilerine NUR-DER tarafından ödül olarak gezi programı düzenleneceği belirtildi. (İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir