• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...

Van’daki yerel ve ulusal basınla biraraya gelen Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt, kent ekonomisinin genel sorunları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Van OSB’nin günbegün büyüdüğünü ve bu şekilde kentin ekonomisine nefes aldıracak çalışmalar ve projeler ürettiğini belirten Bozkurt, “Van’ın akciğerleri olma durumunda olan OSB kente nefes aldıracak, kentin ekonomisini üretime dair yürütebilecek büyük bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin harekete geçirilmesi için de yönetimimizin göreve geldiği günden bu yana gerek hükümet çevresinde, gerek yerel yönetim çevresinde büyük bir çaba içerisindedir. Böylelikle de bu çabalarımızın olumlu sonuçlarını da yavaş yavaş alıyoruz.” dedi.

“Kentimizin ekonomisini 2016 yılı için çok olumlu karşılıyoruz”

2016 yılında yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi veren Bozkurt, 2016 yılı içerisinde kent ekonomisine ve kentteki işsizliğe katkıda bulunmak için 30 tane firmaya yer vereceklerine dikkat çekti.

“Van OSB’de üretilen ürünlere öncelik verilmeli”

Kentteki tüm kurumların ve yerel yönetimlerin Van OSB’de üretilen ürünlere öncelik vermesi gerektiğini aktaran Bozkurt, “Kentteki tüm kurumlarımızın, belediyelerimizin Van OSB’de üretilen ürünlerin şartnamelerine koymalarını ve zorunlu hale getirmeleriyle, kent ekonomik milliyetçiliğini oluşturmaları durumunda hakikaten Van OSB, kentin akciğerleri olacak. Böylelikle kentte nefes aldıracaktır. Bizler de bu anlamdaki çabalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Konuşmasına gazetecilerin soruları üzerine devam eden Bozkurt, İran üzerinde ambargoların kaldırılmasının kent için potansiyel bir tehlike olduğunu ileri sürdü.

Bozkurt, “İran pazarları bizim için potansiyel bir güç değil, potansiyel bir tehdit olarak algılanmalı ve biz ona göre çalışmalıyız. İlk etapta bize biraz paralarını verip ama aslında nitelikli üretim gücünü oraya transfer etmenin hesaplarını yapıyorlar. Dolayısıyla İran bizim için bir potansiyel tehlike teşkil ediyor. Bizim ülkemiz de aynı şekilde bölgede teşvikleri geliştirmezse, maalesef işsizlik daha da çoğalacak, sıkıntı daha da artacak ve bölgedeki üreticiler de maalesef oralara gidip orada üretim yapacaktır.” ifadelerini kullandı. (Yılmaz Sönmez- İLKHA)