• DOLAR 32.381
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.06
  • ...
Yasin Börü`nün köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Koordinatörlüğü, 6-7 Ekim olaylarında şehit olan Yasin Börü`nün köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, okunan Mevlidi Şerif'le devam etti. Daha sonra Özlem Ajans sanatçıları ilahi ve ezgilerini seslendirdi.

Programda, Peygamber Sevdalıları Bingöl Platform sözcüsü Ömer Aşkın ve bölge âlimlerinden Molla Yakup İmamoğlu birer konuşma yaptı.

Açılış konuşmasını Peygamber Sevdalıları Bingöl Platform sözcüsü Ömer Aşkın yaptı. Aşkın, "Platform olarak her yıl ihtiyaca binaen Efendimizin (sav) birbirinden farklı güzel yünlerinden birini veya bir durumunu örnek alarak ana tema olarak ümmete sunuyoruz. Bu yıl da 'Vahdet ve Kardeşlik rehberi Hz. Muhammed (as)' dedik ve vahdet ve kardeşliğe olan susamışlığımızı, ihtiyacımızı temin etme noktasında gayret sarf ettik. Allah bizlere hakiki manada iman kardeşliğini nasip etsin.” dedi.

“İman etmeden cennete gidemezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız.” hadisini hatırlatan Aşkın, "Demek ki bizler ne kadar âlim ve abid olursak olalım, birbirimizi sevmeyi başaramazsak, birbirimizin kusurlarını ararsak, birbirimizin ayıplarını örtemezsek orada yanlış yapmış oluruz, ziyana düşeriz.” diye konuştu.

"Yamaç köyü bağrından Yasinleri yetiştirmiş"

Muhammedi sevdanın bedel istediğini ifade eden Aşkın, şöyle konuştu: “Yamaç köyü bağrından Yasinleri, Molla Alileri, Recep ve Şahinleri ve nice azizleri yeşertmiş, her yönüyle İslam`a hizmet etmiş bir köydür. Muhammedi sevda bedel ister, kimi kanıyla, kimi malıyla, kimi de başka değerlerinden feragat etmiştir. Muhammed'i, dağlar, taşlar, ağaçlar tüm canlılar severken, irade ve aklı olan insan nasıl sevmesin?"

“Allah ve Resulünü seven evlatlar yetiştirelim”

Aşkın son olarak ebeveynlere seslenerek, “Ey anne ve babalar Allah ve Resulünü seven evlatlar yetiştirin. Çocuklarınıza kardeşlik hukukunu öğretin. Çocukların alınlarındaki bandajlar, tevhit bayrağı ve kadınlarımızın örtüsü bizim için her şeydir ve biz bunun mücadelesini veriyoruz. Bizler tevhit bayrağının kalplerde, gönüllerde her yerde dalgalanması için gayret sarf ediyoruz. Kardeş olun birbirinizi sevin. Kardeşlik olursa iman lezzetli olur, kardeşlik olursa sosyal hayatımız da huzurlu olur.” şeklinde konuştu.

"Biz acaba O efendiye ümmet miyiz?"

Daha sonra bir konuşma yapan bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Yakup İmamoğlu, Hz Muhammed'in ahlakına değinerek, "O hiçbir zaman kibirlenmedi, böbürlenmedi. Kendine hiçbir zaman kibri yakıştırmadı. O (sav) çok tevazu ehli idi. Ve kendisini ben Abdullah`ın yetimiyim derdi. O ümmetine çok düşkündü. Hesap gününde herkes hesap verecek. O hesap gününde bile ümmetinin sıkıntısıyla uğraşıyor. Ve biz acaba O efendiye ümmet miyiz? O âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Bu Peygamber bize rahmet olarak gönderilmiştir. Acaba biz bu rahmetten ne kadar istifade edebiliyoruz?" diye sordu.

Hz Muhammed'in cahiliye zihniyetini bertaraf ettiğini dile getiren İmamoğlu, "O'nun gelişiyle kızlar ve kadınlar hayat buldu. O cahiliye zihniyetini bertaraf etti. Efendimiz şefkatli idi. Hayvanlara bile ağır yük yüklemeyin diyordu. Hayvanlar bile O'nun rahmetinden nasiplenip anladı ama birileri O'nu anlayamadı. Kimse Peygambere zarar veremez. O bir güneştir balçıklarla lekelenemez. Kirli damlalarla kirlenmez. Eskiden bir şey yapamadıkları gibi bundan sonra da yapamazlar. Efendimizi anlatmakla bitiremeyiz. Sayfalar O'nun o güzel yönünü anlatmaya yetmez.” diye konuştu.

“Bizim ölçümüz Kur'an'dır”

“Kurtuluş İslam`dadır, kardeşliktedir” diyen İmamoğlu, “Efendimizin kardeşliği şöyleydi: Süheyb-i Rumi, Farslı Selman, Habeşistanlı Bilal için 'bunlar benim kardeşlerimdir' derdi. Ama Ebu Leheb O'nun kardeşi değildi. Peygamber böyle bir kardeşlik ve vahdet peygamberiydi. O'na inananları kardeş kabul ediyor, ama O'na inanmayan amcasını da cehenneme gideceğini söylüyor. Din Kur'an ile tamamlanmıştır. Bizim ölçümüz Kur'an'dır. Nübüvvet zincirinden ayrılmamalıyız, Allahın ipine sımsıkı sarılmalı ve Efendimize yakışır bir ümmet haline gelmeliyiz. Allah kardeşliğimizi pekiştirsin ve manevi samimiyetimizi artırsın.” ifadelerini kullandı.

Program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir