• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Kaybolan çocuğun cesedi bulundu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

10 yaşındaki Demirhan Dir, dün sabah saat 11.00 sıralarında arkadaşlarıyla oyun oynamak için Esenyurt'taki evlerinden çıktı. Akşam geç saatler olmasına rağmen Demirhan evine gelmedi. Çocuklarının eve gelmediğini gören aile Demirhan'ı sormak için birlikte oyun oynadığı arkadaşlarının yanına gitti. Bunun üzerine arkadaşları Demirhan'ın ailesine kendilerini köpeğin kovaladığını ve Demirhan'ın da Avcılar'daki boş araziye doğru kaçtığını söyledi. Çocukların tarif ettiği tarlaya giden aile, aramalarına rağmen bulamayarak, durumu hemen polise bildirdi. Gece olması nedeniyle olayın meydana geldiği yerde geniş çaplı arama yapamayan polis ekipleri, AFAD yardım istedi. Gece saat 03:00 sıralarında AFAD ekipleri bölgeye gelerek kayıp Demirhan Dir'i aramaya başladı. Arama çalışmalarına polis ekipleri ve küçük çocuğun ailesi de eşlik etti.

'SADECE BENİM ÇOCUĞUM GELMEDİ'
Kayıp çocuğun babası Abdülkerim Dir, "4 tane çocuk oynamaya gelmişler ve köpek onları kovalamış. Yanındaki arkadaşının dediğine göre Demirhan böyle aşağı doğru koştu, ben geri döndüm eve geldim onlar gelmedi. Onlar da evine gitmiş, benim çocuğum gelmedi. Diğer 3 çocukların hepsi gelmiş sadece benim çocuğum gelmedi. Ve ayrıca benim çocuğun misketleri diğer çocukta, çocuk kayıp olsa o misketlerin onda ne işi var. Akşam 17:30'dan beri arıyorum. Polisten yardım istedim" dedi.

BALIKADAMLAR DEREDE ARADI
Bu sırada polis ekipleri kayıp Demirhan'ın gündüz beraber oyun oynadığı iki arkadaşını evlerinden alıp oynadıkları yere getirdi. Polis ekipleri çocuklara gündüz nerede oynadıklarını sordu. Polis ve AFAD ekipleri aramaları çocukların gösterdiği yerlerde yapmaya başladı. Burada herhangi bir ize rastlanmayınca Haramidere'de köprüsü yakınlarında arama başlatıldı. Kayıp çocuğun giysileri bulununca arama, derede yoğunlaştı. İstanbul İtfaiyesine bağlı bir balık adam dereye girerek arama çalışması yaptı. 1 saat süren çalışmalara rağmen herhangi bir şeye rastlanamadı. Bu sırada AFAD'a bağlı su altı ekibi geldi. Dalgıç kıyafetlerini giyen 2 balık adam dereye girdi.

DEMİRHAN'A KOŞTULAR
Derede yapılan yarım saatlik aramanın ardından 10 yaşındaki Demirhan'ın cesedine ulaşıldı. Demirhan'in cenazesi çıkarılarak ceset torbasına konuldu. Bu sırada Demirhan'ın yakınları cenazenin bulunduğu noktaya koştu. Demirhan'ın cenazesi ambulansa konuldu. Sinir krizi geçiren anne yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Demirhan'in cenazesi Büyükçekmece Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir