• DOLAR 32.561
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2421.182
  • ...
Van Valisinden Yüklenici Firmaya Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- 23 Ekim ve 9 Kasım`da Van`da meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından kesin hasar tespit çalışmalarında 28 bin 500 ağır ve yıkık hasarlı konut tespit edildi. Depremin 15`nci gününde başlayan konteyner kurma çalışmaları ağır kış şartlarına rağmen devam edildiğini anımsattı. Edremit Yolu Oto Galericiler Sitesi yanında kurulan `Anadolu Konteyner Kente` giden Karaloğlu, yüklenici firma yetkililerinin 5 Ocak`ta bitirmesini taahhüd ettiği altyapının tamamlanmadığını görünce tepki gösterdi. TOKİ yetkililerine ve bürokratlarına talimat veren Karaloğlu, çalışmaların sıkı takip edilmesini ve geciken her gün için işlem yapılmasını istedi.

 "Böyle Rezalet Olur mu?"
Kendisinin de sık sık konteynerlerin kurulduğu alana geleceğini söyleyen Karaloğlu, çalışmaların hafta sonuna kadar bitirilerek, vatandaşlara anahtar tesliminin yapılması talimatını verdi. Bundan sonra mazeret istemediğini firma yetkilisine ileten Karaloğlu "İnsanlar soğuktan donmak üzere, bana konteynerlerin 15 Ocak`ta teslim edileceği söyleniyor. Böyle bir rezalet olur mu? Bize taahhüd edilen 5 Ocak tarihine uyulmasını istiyorum. Bana bu saatten sonra kimse bahane üretmesin" diyerek tepkisini ortaya koydu.

Vali Karaloğlu, buradaki denetimin ardından Eminpaşa Mahallesi Fidanlık Müdürlüğü arazisine kurulan `Hacı Mehmet Ağa` konteyner kentinde de incelemelerde bulundu. Eksikliklerin bir an önce bitirilmesini isteyen Karaloğlu, Perşembe gününde itibaren de evleri ağır hasarlı ve yıkık olan vatandaşların konteynerlere alınması talimatını verdi. Yanına gelen mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyen Vali Karaloğlu, daha sonra buradan ayrıldı.

 
Murat Dalgın-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir