• DOLAR 32.593
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2496.075
  • ...
 Trieste`de Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hz. Muhammed'in (sav) doğumu münasebeti ile, Said-i Nursi Vakfı'nın Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu ile birlikte, İtalya'nın Trieste  kentinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Farklı renk ve kültürden Müslümanların katıldığı Kutlu Doğum programı, Çetin Akdoğan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İbrahim Buzrul'un sunumuyla gerçekleşen Programın açılış konuşmasını Milano'dan katılan Ramazan Gözütok yaptı.  Gözütok İtalyanca yaptığı konuşmasında, Hz. Muhammed'in (sav) hayatından kesitler sundu.

Daha sonra Almanya'dan gelen Rehber İlahi Grubu'nun okuduğu Kürtçe Mevlidin ‘merhaba' kısmına, tüm salon ayakta salavat getirerek, güllerle eşlik etti. Program, Rehber İlahi Grubu'nun seslendirdiği Hz. Peygamberi konu alan Kürtçe, Zazaca ve Türkçe ilahilerle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan  Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerinden Molla Yahya Yılmaz, etkinliğe katılımlarından ötürü herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Müslümanlar arasında olması gereken vahdet ve birliğin önemine  vurgu yaptı.

Yılmaz, “Tefrikayı, ihtilafı bir kenara bırakarak, hepimiz eşsiz önder Hz. Muhammed'i (sav) seçmeliyiz. Elbette ki Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından seçilen bu ‘Eşsiz önder Hz. Muhammed' teması, hem biz Müslümanlar için, hem de  bütün insanlık için çok önemli bir mesajdır. Allah-u Teala, Hz. Muhammed'i (sav) bütün kainata rahmet olarak gönderdiğini söylüyor. Bu alem içerisinde  olan sadece Müslümanlar değildir.'' ifadelerini kullandı.

"Herkes eşsiz önder Allah Resulüne muhtaçtır"

 Yılmaz, '' Bundan dolayıdır ki Cenab-ı Rabbul Alemin, fahri Kainat Muhammed (sav)   sesleniyor: Ya Muhammed! Ey son Peygamberim! Ey son elçim, Ey habibim  Muhammed Mustafa (sav) !   Eğer sen katı olsaydın, kaba olsaydın, katı kalpli olsaydın, ünsiyet sahibi olmasaydın, medeni olmasaydın,   paylaşımcı olmasaydın, yüreğini insana, kainata, tabiata, melekut alemine açmamış olsaydın, ümmetlik teşkil etmemiş olsaydın, senin etrafında tek bir insan kalmayacaktı.'' şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yapılan Siyer Sınavında, ilk üç dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Daha sonra Mahsum Aydemir tarafından 'Ya Muhammed' adlı duygulu bir  şiir  seslendirildi.

Programın sonunda  Erkek ve Kız İlahi gruplarının seslendirdiği ilahiler, tüm katılımcıların takdirini topladı.

Kutlu Doğum Programı yapılan vahdet duası ile son bulurken, gençlerin yoğun isteği üzerine, Rehber ilahi Grubu'nun seslendirdiği ilahiler eşliğinde coşkuyla halay çekildi. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir