• DOLAR 32.558
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2427.801
  • ...
Çiçekli köyünde Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) tarafından, Batman`ın Gercüş (Kercos) ilçesine bağlı Çiçekli (Şifêrê) köyünde, köy sakinlerinin yoğun katılımıyla ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)` temalı Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Kutlu Doğum programı öncesi gelen misafirlere yemek ikram edildi. Mehmet Ali Şimşek`in sunuculuğunu  yaptığı etkinlik, verilen yemeğin ardından  Köy-Der Başkanı Murat Güneş Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra Çiçekli köyü İmamı Selemi Altun açılış ve selamlama konuşması yaptı.

Altun konuşmasında, “Alemlerin Rabbi olan Allah, bu mevlit etkinliğimizi Müslümanların vahdet ve birliğine vesile etsin. Mevlit etkinliğine gelen misafirlerimiz, bizleri çok mutlu ettiniz. Allah-u Teâlâ sizleri de mutlu etsin inşallah. Ayet-i kerimede Allah (cc) Hz. Muhammed`e (sav) ‘Bizler sesini yükselteceğiz. Senden her zaman bahsedeceğiz.` Diye buyuruyor. Elhamdülillah bunu gözlerimizle görüyoruz. Tüm kainatta Hz. Peygamber kadar konuşulan hiç kimse yoktur.  Yapılan bir ankette dünyada en çok Hz. Muhammed (sav) ismi var. Allah`a şükür olsun o Peygamber, bizim  peygamberimizdir. Allah (cc) Hz. Peygamberin ismini nerede yükselmedi ki. Kelime-i şehadet, ezan, kamet, nikahlar ve iman, Hz. Muhammedsiz olmuyor.  Allah-u Teâlâ bu kadar kıymetli bir peygamberi bize göndermiş, O`na layık olmalıyız.” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından köy çocukları, Peygamber Sevdalıları Erkek Çocuk İlahi Grubu ve Rehber İlahi Gurubu tarafından Hz. Muhammed (sav) anlatan şiir ve ilahiler seslendirildi. Ardından Köy-Der Rehber Mevlit Grubunun okuduğu mevlid-i şerif ile program devam etti.

Programda İttihat-ul Ulema Üyesi Molla Murat Demir de bir konuşma yaptı. Demir, konuşmasında Peygamberimizin hayatından kesitler aktararak, Peygamber Efendimize hakkıyla ümmet olmamız gerektiğini vurguladı.   

Demir konuşmasında, “Elhamdülillah her sene Kutlu Doğum etkinlikleriyle Hz. Muhammed`in (sav) ümmeti olarak meydanlarda toplanıp Allah (cc) ile Peygamber Efendimize sevgimizi gösteriyoruz. Allah`a hamd olsun ki bu güzel İslam`ı bizlere nasip etmiş. Gene Allah`a hamd olsun ki bizleri Hz. Muhammed`in ümmetinden kılmış. Bizler tefekkür edersek, Hz. Muhammed`e (sav) ümmet olmamız büyük bir nimet ve şereftir. Bunun kıymetini bilmeliyiz. Hz. Muhammed`e (sav) sevgimizi çok gösterip O`nu her şeyimizden üstün tutmalıyız. Ahir zaman Müslümanları Allah-u Teâlâ bizlere çok nimetler vermiş. Birçok ayette Allah (cc) Hz. Muhammed (sav) ümmetinden bahsetmiştir. Yani bizde bahsetmiştir. Rabbim bizleri hakkıyla Hz. Muhammed`in yolundan gidenlerden eylesin.” diye konuştu.

Molla Murat Demir`in konuşmanın ardından Peygamber Sevdalıları Erkek Çocuk İlahi Grubu ve Rehber İlahi Grubunun seslendirdikleri ilahiler, katılımcılara duygulu ve coşkulu anlar yaşattı. Bazı katılımcıların da coşarak ilahiler eşliğinden halay çektiği görüldü.

Kutlu Doğum programı, bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Abidin Er`in yaptığı dua ile   son buldu. (M. Sait Çelik – İLKHA)

 






































 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir