• DOLAR 32.524
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.675
  • ...
Belediyenin yapmadığı temizliği halk yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Sur ilçesi Hasırlı Mahallesi`nde bulunan Çifte Havuz Mezarlığı`nın temizliğini belediye yapmadığı için halk kendisi yaptı. Uzayan otları ve çöpleri temizleyen vatandaşlar, belediyenin yapması gereken hizmeti kendilerinin yaptığını söylediler.

Sur ilçesinde ikamet eden vatandaşlar, yaşanan çatışmalardan dolayı aylarca kapalı olan Sur ilçesinin Çifte Havuz Mezarlığı`nı ziyaret edemediklerini belirttiler. Ermeni ve Süryanilerin mezarlıklarına önem verildiği kadar Müslümanların mezarlıklarına önem verilmediğini belirten Süleyman Büyük, belediyenin bu konuda hassas davranmadığını ifade etti.

Büyük, “Sur ilçesinde yaşanan çatışmalardan dolayı buraya gelemiyorduk. Yasak bittikten sonra geldik. Burada elektrik, su ve yol sorunu vardır. Belediye mezarlığımızın bakımını yapmıyor. Bunu defalarca dile getirmemize rağmen belediye ilgilenmedi. Sur Halk İnisiyatifi ile Kavarlı gençler olarak bu çalışmayı planladık ve mezarlık temizliğine başladık. Burası atalarımızın, dedelerimizin mekânlarının bulunduğu yerlerdir. Otlar o kadar büyüdü ki kabirleri bulmakta zorlandık. Bugün Ermeni ve Süryani mezarlarına bakın, bir de buradaki mezarlara bakın. Bizim mezarlıkların durumu bellidir.” dedi

Şefik Baliç ise belediyenin mezar temizliğiyle ilgilenmediğini belirterek, “Burada büyüklerimizin ve dedelerimizin mezarları var. Belediye mezarlığımızın bakımını hiç yapmıyor. Dağınıklık var ve uzayan bitkilerden nedeniyle mezarlarımız gözükmüyor. Kendimiz buranın temizliğini yapmaktayız. Sur`da 6 ay boyunca yasak olması nedeniyle yakınlarımıza bir Fatiha okuma veya dua etme imkânı bulamadık.” ifadelerini kullandı.

Baliç, “Biz, Sur Halk İnisiyatifi ve Kavarlı gençler olarak mezarlık temizliğini başlattık. Biz, Büyükşehir Belediyesi ve Sur Belediyesi`nin mezar temizliğini yapmadığını bir kez daha belirtiyoruz. Temizlik yapmak onların asıl görevidir.” diyerek tepkisini dile getirdi. (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman-İLKHA) 

 


































 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir