• DOLAR 32.598
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2404.927
  • ...
`Özel Kuvvetler Suriye`ye girdi` iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni Şafak'tan Yılmaz Bilgen'in haberine göre, Kilis'e yönelik IŞİD saldırılarının artması üzerine harekete geçen Türkiye, dün gece 01.30 sularında Kilis merkeze 13-14 kilometre mesafede, doğu yönünden Suriye'ye geçen 15 ila 20 kişilik özel kuvvet timi IŞİD'in kontrol ettiği bölgelerde operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonun içeriğine dair herhangi bir açıklama yapılmazken, çalışmanın füze rampalarının bertaraf edilmesi için keşif ve hazırlık amacıyla olduğu bilgisi geldi.

10 gün süren yoğun istihbarat ve hazırlık sürecinin ardından dün gece harekete geçen özel kuvvet timi, sabah saatlerinde Türkiye'ye geri döndü. Operasyon 4 saat sürdü. Mahiyeti gizli tutulan operasyonda önceliğin Kilis'e atılan füze rampalarının bulunduğu bölgelerin temizlenmesi olduğu belirtildi.

Tim, Suriye'ye giriş ve çıkışta güvenlik amacıyla farklı noktaları kullandı. Ayrıca timin bölgeye girmesinden önce ABD ve Rus askeri yetkilileri operasyonla ilgili bilgilendirildi. Yeni Şafak'ın edindiği bilgilere göre TSK, IŞİD'in saldırılarını bitirmek ve Kilis güneyinde güvenli bölge oluşturmak için bu operasyonlara devam edecek.

Yeni Şafak

Bu haberler de ilginizi çekebilir