• DOLAR 32.511
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2447.897
  • ...
`Analar ağlamasın diyenlerin samimiyetine inanmıyorum`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK/HDP`liler tarafından 6-7 Ekim 2014`te vahşice katledilen çocukların annelerine, ‘Anneler Günü` münasebetiyle mikrofon uzattık. Yüreklerindeki acının dinmediğini belirten anneler, ‘Analar ağlamasın` diyenlerin samimiyetine inanmadıklarını file getirdiler.

2014 yılında 6-7 Ekim Kurban Bayramı günlerinde ihtiyaç sahibi ailelere et dağıtırken PKK/HDP`liler tarafından katledilen Hüseyin Dakak`ın annesi Zerife Hanım, oğlunun kendisine çok düşkün olduğunu söyledi.

“Ben hasta olduğumda Hüseyin de rahatsız olurdu”

Zerife Hanım, “Hüseyin bana sadece anneler gününde değil, her zaman değer verirdi. Hüseyin`in bana verdiği değer sonsuzdu. O çok güzel bir ahlaka sahipti. Eve geldiğinde beni sorar ve benimle ilgilenirdi. Ben hasta olduğumda Hüseyin de rahatsız olurdu. Onun o güzel ahlakını anlatmaya sözler yetmez. Hiçbir gün beni üzmedi. Hüseyin evlatların hasıydı.” dedi.

“Anaları ağlatarak yüreğimizi dağladılar”  

Oğlunun şehadetiyle övündüğünü söyleyen Zerife Hanım, “Analar ağlamasın diyenler samimi değildir. Bu söylemi özellikle Selahattin Demirtaş kullanıyor. Ben onun samimiyetine inanmıyorum. Anneleri gerçekten ağlatarak, yüreğimizi dağladılar. Böyle bir ıstırap, böyle bir acı asla hissetmedim. Şu an beni ayakta tutan oğlumun şehadetidir. Zalimler sevinmesin diye yıkılmayacağım. Çünkü ben yıkılırsam o zalimler sevinecektir. Allah oğlumun ve bütün şehitlerin şehadetini kabul etsin.” ifadelerini kullandı.

Mersin`in Silifke ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı`nın öğrenciler için düzenlediği kapta bir grup PKK`linin dindar öğrencilere barbarca saldırması sonrası şehid olan Cafer Gizli`nin annesi Hayat Hanım da ‘Anneler ağlamasın` diyenlerin annelerin ağlamasına sebep olduğuna vurgu yaptı.

“Anneler gününde kendi eliyle yaptığı hediyeleri bana verirdi”

Hayat Hanım, “Oğlum her zaman bana değer verirdi. 3 çocuğum var, Cafer onların arasında bana en çok değer verendi. Eve geldiğinde beni sorardı. Aile olarak maddi durumumuz olmadığından dolayı anneler gününde kendi eliyle yaptığı hediyeleri bana verirdi. Mersin`deki kapta da sahile ‘Canım Anam` yazmıştı. Allah ona çok güzel bir ahlak vermişti. Arkadaşları arasında örnek biriydi. Herkes onun ahlakından razıydı.” diye konuştu.

“Allah, ağlayan annelerin hakkını bırakmasın”

Oğlunun mazlumca şehit edildiğini ve olayı bir türlü unutamadığını dile getiren Hayat Hanım, “Bugün bu coğrafyada ağlayan annelerin sebebi onlardır. Allah ağlayan annelerin hakkını bırakmasın. Ben oğlumu öğretmenlerine teslim ettim. Onlar oğluma sahip çıkmadı. Oğlum bıçaklanarak şehit edildi. Allah hakkımızı bırakmasın.” dedi.

“Bu seneki Kutlu Doğum etkinliğine gittiğimde oğlum Cafer yine en öndeydi”

Son olarak Diyarbakır`da Kutlu Doğum etkinliğinde oğlunun fotoğrafının platforma asılmasını da değerlendiren Hayat Hanım, son olarak şunları söyledi:

“Kutlu doğum etkinliğinde oğlum Cafer ve arkadaşları etkinlik alanının en ön kısmına gider ya da ağaç ve direklere çıkıp etkinliği izlerlerdi. Bu seneki Kutlu Doğum etkinliğine gittim, oğlum Cafer yine en öndeydi. Oğlumun fotoğrafını platforma asmışlardı ve oğlum bana bakıyordu. Oğlumun böyle bir etkinlikte unutulmaması beni mutlu etti. Bunu düşünüp yapanlardan Allah razı olsun.”

8 Mayıs Anneler Günü olarak kutlanırken, birçok anne evlatları tarafından özel olarak hatırlanmanın, hürmet görmenin mutluluğunu yaşıyor. Öte tafradan kimi anneler ise evlatlarından uzak kalmanın, çocuklarının kendilerinden acımasızca koparılmasının hüznünü yaşıyor. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz – İLKHA)

 
















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir