• DOLAR 32.509
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2489.397
  • ...
Kızıltepe ÇATOM'da Keçecilik Kursu'na yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ÇATOM’da (Çok Amaçlı Toplum Merkezi) tükenmeye yüz tutmuş el sanatlarını ayakta tutmak amacıyla açılan el sanatları kursunda kursiyerler keçecilik sanatını günümüz konseptine uygun üretimler yaparak meslek sahibi oluyor.

ÇATOM merkezinde devam eden Keçecilik kursuna ÇATOM Müdürü Leyla Onur Yanar’ın daveti üzerine İstanbul’dan Kızıltepe’ye gelerek iki gün özel eğitim veren Kültür Bakanlığı ustalık belgesi sahibi Keçe Ustası Mehmet Yılmaz’ın da katkı sunduğu Keçecilik kursunda kadın kursiyerler hem meslek öğrenmekte hem de aile bütçesine katkı sunmakta.

Unutulmaya yüz tutmuş keçecilik el sanatının tanıtımı ve eğitimi için kurslarına gelen keçe ustası Mehmet Yılmaz’a teşekkür eden ÇATOM Müdürü Leyla Onur Yanar, şunları söyledi:

“Kızıltepe ÇATOM merkezi ile Kızıltepe Lider Kadın Derneğinin hazırladığı SODES bünyesinde kabul edilen ‘geleceğim elimde’ projesinde yer alan el sanatları kursu bünyesinde özellikle kaybolmaya yüz tutmuş sanatları insanların biraz daha bu konuda eğitim alması için keçe bölümü alanını seçtik. Keçe ustası Mehmet Yılmaz beyi Kızıltepe’ye davet ettik. Sağ olsun bizi kırmayıp buraya gönüllü olarak geldi. Atölyemizde keçe ile ilgili bilgiler verdi ve uygulamalı çalışmalar yaptı. Umarım bu kursun sonunda kadınlar keçe sanatı anlamında biraz daha bilinçli bir şekilde üretimlerini yapar ve satışını yaparız. Keçe kursunda 20’ye yakın bayan yer alıyor. Burada keçe pano, keçeden takılar ve keçe çanta yapımı ve üretimi hakkında kurs veriliyor. Bu eğitimden sonra ürünler daha kaliteli olacak.”

Yanar son olarak, kurslarda yapmış oldukları ürünleri 13-29 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da Sultan Ahmet meydanında açacakları sergide satışa çıkaracaklarını söyledi. (Mehmet Aslan-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir