• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
İnzar Dergisi Mayıs 2016 Sayısı Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- İnzar Dergisi Mayıs 2016 sayısıyla okurlarıyla buluştu. Dergi 140. sayısında; nefis tezkiyesini ele almış. İnzar Başyazı`nda ise ailenin ihmali konusunu işlemiş. Her ne gerekçe ile olursa olsun, ister İslami hizmetler olsun isterse de başka meşguliyetler olsun ailemizi ihmal etmemize bahane olamayacağını, mutlaka onlara zaman ayırmamız, aksi halde çok ağır durumlarla karşı karşıya kalabileceğimiz durumları yaşama durumunda kalacağımızı ifade etmiş.

Derginin editör yazısında; “Güzel olan her şeyin yüzeyselinden ziyade deruni olanına rağbet vardır. Temizlik de öyle… Temizliğin her şekli ve nevi güzeldir. Ama deruni olan yani ruhu, kalbi, aklı ve fikri temizlik çok çok daha güzel ve elzemdir. Zira dünyevi temizlik insanı dünyada mürüvvet sahibi kıldığı gibi kalbi, ruhi, akli ve fikri temizlik de mü`mini ahirette mürüvvet sahibi kılar. Kalb/ruh temizliği Allahu Teâlâ`nın verdiği emanete riayet etmek, emin olmaktır. Zira Allah (c.c) katında temiz/salim bir kalpten başka hiçbir sunak kabul edilmez. Bütün ibadetler, bütün salih ameller bu amaca matuftur, o da kalbi temiz tutmak, kirlenmesinin önüne geçmek ve bulaşabilen varsa kirleri temizlemek. İslam literatüründe buna nefs tezkiyesi denilir. Ramazan`ın arefesindeyiz. Recebi bitirip Şaban`a giriyoruz. Ramazan için yoğun bir çabanın içine girmek lazım. Zira Ramazan misafirlik ayıdır. Tüm kulların dergâh-ı ilahiye misafir olduğu ay… Dergâh sahibinin huzurunda bir bedevilik, bir cahillik yapmamak için bugünden bir hazırlık içinde olmak lazım. Temizlenmek lazım. Tıpkı misafirliği giden beşerlerin hummalı bir hazırlanma içerisine girdikleri gibi bizim de hummalı bir iç temizlik yapmamız lazım. Bu sebeple bu ayki dosya konusunu nefis tezkiyesine ayırdık.” sözlerine yer vermiş.

Dergi içeriğine bakacak olursak; Abdulkadir Turan, Mehmet Şenlik ve Abdulkuddüs Yalçın hocalar bu konuyu ele almışlar. Ayrıca tefsir köşesi de aynı şekilde bu konuyu işlemiş. Bununla birlikte Mehmet Gülsever hoca yaşanan dramların telafisinin olamayacağını güzel bir şekilde dillendiren bir hikâyeyi kaleme almış. Mehmet Said Çimen Hz. Ebu Derda`yı işlerken Sadullah Aydın da hicretle beraber Hz. Resulullah sallallahu aleyhi ve sellemin mustazaflardan yana tercihini koyduğunu dillendiren bir yazı kaleme almış.

inzardergisi.com

Bu haberler de ilginizi çekebilir