• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
 "Batı medeniyeti, kadın ve anne ile sorunlu bir medeniyettir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Bir-Sen Bursa şube Başkanı Numan Şeker, 8 Mayıs Anneler Günü münasebetiyle sendika binasında basın açıklaması yaptı. Kadın Komisyonunda hazır bulunduğu açıklamada konuşan Şeker, batı medeniyetinin kadın ve anne ile sorunlu bir medeniyet olduğunu ifade etti.

Annelerin sevgi ve şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde her zaman büyük bir sorumluluk üstlendiğini ifade eden Başkan Numan Şeker, annelerin aile ve toplum hayatının temel direği olduğunu belirtti.

“Bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en büyük pay cennetle müjdelenen annelerindir” diyen Başkan Şeker, “Annelik, duygu dünyasına sahip bütün canlılar için şefkatin, merhametin, fedakârlığın, karşılıksız vermenin, esirgemenin en somut ifadesi olan yüce bir kavramdır. Hoşgörünün ve şefkatin tükenmez pınarı olan anneler, gelenek ve değerlerimizin geleceğe taşınmasının da teminatıdır. Eğitim-Bir-Sen olarak, üzerimizde ödenemez hakları bulunan, varlıklarını hiçbir değerle ölçemeyeceğimiz annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, şefkatlerine, merhametlerine ve dualarına her zaman muhtaç olduğumuz bilinciyle tüm annelerimize hayırlı bir ömür diliyoruz.” dedi.

“Batı medeniyeti, kadın ve anne ile sorunlu bir medeniyettir”

İslam medeniyetinin Hazret-i Havva’dan bu yana kadını ve anneyi yüceltmiş, toplum içerisinde kadına ve bilhassa anneye ayrıcalık sağladığını vurgulayan Şeker, “İslam medeniyetinde kadın hiçbir zaman erkekten ayrı düşünülmemiş, anne olan kadına daha fazla hürmet gösterilmiştir. Batı medeniyeti, kadın ve anne ile sorunlu bir medeniyettir. Sorunları perdelemek, vicdanları susturmak için de geçici tedbirlerle samimiyeti kendinden menkul günler icat edilmiştir. Günlerin samimi bir niyetin ürünü olmadığının bir göstergesi de, bu günlerde tüketimin artmasına ilişkin oluşturulan atmosferdir. Bu yönüyle Anneler Günü, kapitalizmin tüketim çılgınlığını köpürttüğü yeni bir imkân olmaktan öteye bir anlam taşımamaktadır.”

“Asıl olan medeniyetimizin birikiminin farkına varmaktır”

Asıl olanın, cenneti annelerin ayakları altına koyan medeniyetimizin birikiminin farkına vararak anneleri, babaları, kadınları, öğretmenleri bir ömür boyu baş tacı etmek olduğunu belirten Şeker, “Batı medeniyeti ile ilişkilerimizin gelişmesi, kendi medeniyet değerlerimizden uzaklaşmamız oranında söz konusu günler toplumumuzda da dikkate alınan, kutlanan ritüeller haline gelmiştir. Var oluşumuzun ilk anından son nefese kadar derdimizi, yükümüzü çeken annelerimize sevgi ve hürmetle, iyilik ve güzellikle davranmak, hizmetlerinde olmak başta gelen görevimiz olmalıdır.” şeklinde konuştu.

“Her gün annelerimizin merhametine, layık olmaya çalışmak hepimizin öncelikli görevi olmalıdır”

“Anneye ihtiram, varlığa, barışa, kardeşliğe, birlikteliğe, aile olmaya saygıdır” diyen Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi Kadın Kolları Başkanı Neriman Tok Çokgezer de, “Ne yazık ki, tevarüs ettiğimiz medeniyet değerlerimizle uyumlu olmayan bir saygısızlığın, kadına şiddete varan çirkinliklerin örnekleri de az değildir. Ahlaki ve insani yozlaşmanın en hazin kanıtı olarak sık sık karşımıza çıkan kadına şiddet olaylarının önüne geçilmesi, bu yönde tedbir alınması elzemdir. Zira anneler huzurlu olursa bütün millet huzurlu olur. Anneler sevinir, gülerse bütün ülke sevinir, güler; anneler ağlarsa, ağlıyorsa bütün bir ülke de ağlıyor demektir. Anneye saygı olmaksızın gerçek sevgi, gerçek anlayış, hoşgörü anlaşılamaz. O yüzden annelerimizi mutlu etmek, onların yüreklerini sevgiyle doyurmak, nefes aldığımız her gün annelerimizin merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışmak hepimizin öncelikli görevi olmalıdır. Bu düşünceler ile Kadın Komisyonu olarak annelerin Anneler Günü’nü kutluyoruz.” diye konuştu.  (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir