• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Salah: Özgürlüğümüz Filistin Halkının Özgürlüğünün Bir Parçasıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

06 Mayıs Cuma günü Ummu`l-Fahm şehrinde İslâmî Hareket'in yasaklanmasına karşı kurulan eylem çadırında bir konuşma yapan Şeyh Raid Salah, “İrademiz zindanlarınızdan daha güçlüdür. Cezaevine gireceğim. Ancak ben Netanyahu ve yargısının izniyle değil, Allah`ın izniyle giriyorum. Yine oradan Netanyahu ve gardiyanlarının değil, Allah`ın izin ve iradesiyle çıkacağım. Özgürlüğümüz zindandan çıktığımız an değildir. Özgürlüğümüz, Filistin halkının ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğünün bir parçasıdır. Başkenti Kudüs olacak Filistin devletinin özgürce kuruluşuna kadar zindanda kalırız.” dedi.

Şeyh Raid Salah İsrail işgal mahkemesi tarafından şiddete tahrik ettiği iddiasıyla verilen 9 aylık hapis cezasından dolayı 8 Mayıs Pazar günü cezaevine giriyor.

Aralarında Türkiye`den gelen heyetin de bulunduğu yerli ve yabancı heyetleri karşılayan Şeyh Raid Salah, konuşmasında özellikle Mescid-i Aksa`yı korumaya çalışan kadın muhafızlara övgüde bulunarak kadın muhafızların Mescid-i Aksa`yı savunan ilk ve altın saf olduğunu söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir