• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...
Umut-Der Başkanı Kiraz: `Büyük Skandal`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP- Gaziantep`te faaliyet gösteren Gaziantep Umut-der (Muhtaçlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği), başkanı Yusuf Kiraz, başörtüsünden dolayı okula alınmayan kızının okula alınmamasını şikayet amacıyla karakola giden Güllü Çevik`in, savcılık talimatıyla gözaltına alınmasını sert bir dille kınadı.

Gaziantep Umut Der Başkanı Yusuf Kiraz tarafından yapılan açıklamada, "Gerek anayasal gerekse yönetmelik olarak okula alınmamasını gerektirecek hiçbir yaptırım söz konusu değilken ,okul açıldığından beri okul içine dahi alınmayan çocuğunun okula alınması için okul yönetimi ile görüşmeye giden öğrenci velisi Gaziantep Umut-Der gönüllüsü Güllü Çevik isimli vatandaşımız gözaltına alınmış ve saatlerce gözaltında kalmıştır." İfadeleri kullanıldı.

Başörtülü öğrenci annesi Çevik`in gözaltına alınmasını büyük skandal olarak değerlendiren Kiraz ifadelerini şöyle sürdürdü:

"Hiçbir yaptırım olmamasına karşılık hukuk dışı yaptırımlarla veliyi rahatsız edenlerin ve aylardır öğrencinin eğitim hakkını gasp edenlerin gözaltına alınması gerekirken, tamamıyla hukuk çerçevesinde hakkını arayan veli göz altına alınıyor."

"Ben kanun falan tanımam,ben almıyorum o kadar" diyen okul müdürü kime hizmet ediyor acaba? yoksa müdürü olduğu İ.M.K.B. İlköğretim Okulunda orman kanunu mu? Geçerli.
İfade sırasında sayın savcı öğrenci velisine psikolojik tacizde bulunarak basın açıklaması yapan STK`ları tutuklarsam bundan memnun olur musun? diyor.

Kiraz, "Sayın savcı sözüm ona bulunduğu makamın gereği olarak nasılki belirli bir kanun dairesi içinde velinin ifadesini alıyorsa, mağdur edilen gönüllünün insani hak ve özgürlükler bağlamında kısıtlanan insani hakkının sözcüsü olma noktasında tamda aynı adı taşıyan İnsani Hak ve Özgürlükler platformuna üye dernekler de aynen savcı bey gibi ilgili makamların bilgisi dahilinde anayasal bir hak olan bir basın açıklaması yapıyorlar. İzin dahilinde bir basın açıklaması yapmanın suç olmadığını haddimiz olmadan sayın savcıya hatırlatırız…

Bundan daha ileri tarihi bir skandal ise Şehitkamillerin mirasını yüklenmesi gereken Gaziantep bürokrasisinin ,İslami ve insani bir hak olan başörtüsü ile okuma talebine Fransız kalmaları" dedi.

Kiraz, açıklamasın devamında hakkını hukuki yollardan arayan Güllü Çevik`e yapılan hukuksuzluğu kınadıklarını ifade ederek ilgili mercileri bulundukları makamın hakkını vermeye davet ettiklerini ve herkese tarafsızlık ilkesi içinde eşit davranmaya davet ettiklerini söyledi

Ökkeş Korkmaz-İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir