• DOLAR 32.569
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2434.873
  • ...
SON DAKİKA
Lübnan seçimlere hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Oy kullanılacak sandıklar ve seçim merkezlerinde son hazırlıklar yapılırken, güvenlik önlemleri en üst düzeyde tutuluyor.

Ülkede yerel seçimler anayasaya göre altı yılda bir yapılıyor. Seçimi dört bölgeye ayıran seçim kurulu Mayıs ayının her pazar günü bir bölgede seçim yapma kararı almıştı. Buna göre Beyrut ve Bekaa Vadisi'nde seçimler 8 Mayıs, Lübnan Dağı bölgesinde 15 Mayıs, güneyde 22 Mayıs ve kuzeyde de 29 Mayıs pazar günü yapılacak.

Bu yılki seçimleri öncekilerden ayıran farklı bir siyasi oluşum öne çıkıyor. Kendilerini Beyrut Medineti yani Şehrim Beyrut olarak isimlendiren grup farklı mezhep ve dinden adayları biraraya getiriyor.

Lübnan'da siyasal sistem din ve mezhep üzerine kurulu ve siyasi partiler de çoğunlukla tek bir gruba hitap ediyor.

Beyrut Medineti 24 kişilik listesinde barındırdığı genç ve farklı kimliklerden adaylarla Beyrut'ta geleneksel partilere karşı yarışacak. Şehirde seçimin en iddialı listesi ise Saad Hariri'nin liderliğini yaptığı Müstakbel Partisi'nin Beyrut'lular listesi.

Lübnan İçişleri Bakanı Nuhad Meşnuk, seçimlerin güvenliği için 20 bin güvenlik görevlisinin iş başında bulunacağını belirtti. Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü de seçim günü motorsikletli sürücülerin trafiğe çıkmasının yasaklandığını, sadece polisin motorsiklet kullanabileceğini duyurdu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir