• DOLAR 32.424
  • EURO 35.39
  • ALTIN 2327.911
  • ...
Mursi`ye karar yok, altı arkadaşına ise idam...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da darbe ile devrildikten sonra hapse atılan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin ‘Katar`a ajanlık suçlaması` ile yargılandığı dava 18 Haziran`a ertelendi. Aynı davada yargılanan 10 sanıktan 6`sı ise idama mahkum edilerek, karar müftülüğe gönderildi.

Mısır`ın seçimle gelen ilk cumhurbaşkanı Mursi, Abdülfettah el Sisi tarafından yapılan darbenin ardından tutuklanmıştı. Mursi daha önce açılan 3 ayrı dava da 20 yıl hapis, müebbet ve idam cezalarına çarptırılmıştı.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından Mursi ve darbe karşıtları hakkında birçok dava açılmıştı. Bunlardan "hapishaneler baskını" davasında Mursi'nin yanı sıra birçok Müslüman Kardeşler Teşkilatı yöneticisinin de aralarında bulunduğu 100 kişiyi idam, 21'ini müebbet, 8 kişiyi ise iki yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, "casusluk" davasında da Mursi dahil 17 kişinin idamına hükmetmişti.

Daha önce yargılandığı ve kamuoyunda "İttihadiyye olayları" adıyla bilinen davada 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Mursi hakkında, "Katar adına casusluk" ve "yargıya hakaret" suçlamasıyla açılan davalar sürüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir