• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde yangın tatbikatı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Kızıltepe İtfaiye İstasyon Amirliği ekipleri tarafından Kızıltepe Devlet Hastanesi çalışanlarına yönelik yangın ve kurtarma tatbikatı yapıldı.

Hastane bahçesinde uygulamalı olarak yapılan tatbikata, Kızıltepe İtfaiye İstasyon Amiri Davut Aslan ve Kızıltepe Devlet Hastanesi Sivil Savunma Şefi Hanefi Kaymaz da katıldı. Tatbikat sırasında; yangına ilk müdahale, hasta ve çalışanları tahliye gibi senaryolar uygulandı.

Yangın anında nasıl hareket edileceği uygulamalı bir şekilde gösterilirken, söndürme, kurtarma, koruma ve ilkyardım konularında personellere bilgi verildi. Ayrıca yangın tüpleri ve tüplerin nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak anlatılırken, personellere uygulama yaptırılarak alevlere nasıl müdahale edileceği ve hangi yönde müdahale edileceği gösterildi.

Tatbikat ile ilgili bilgi veren Kızıltepe İtfaiye İstasyon Amiri Davut Aslan, bu tür tatbikatlarla kişilerin kendi içlerindeki korkuyu yendiklerini belirterek, yangın ve olası yaralanma durumlarında personellerin nasıl davranacaklarını öğrendiklerini söyledi. Aslan, Büyükşehir İtfaiyesi olarak, kamu kurum ve kuruluşların talebi doğrultusunda tatbikatlar yapmaya hazır olduklarını söyledi. (Mehmet Aslan-İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir