• DOLAR 32.367
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2325.254
  • ...
Mardinliler belediyeye isyan etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Artuklu Belediyesi, geçen ay Yenişehir Mahallesi Barış Caddesi’nde çalışma başlattı. Hiçbir güvenlik önlemlerinin alınmadığı yolda birçok trafik kazası yaşanmıştı. Barış Caddesi üzerinde oturan halk ise belediyenin bilinmeyen bir sebepten dolayı caddede çalışma başlattığını, ancak yarıda bıraktığını ileri sürerek tepki gösterdi.

Evlerine gidip gelecek bir yolun olmadığını, bu yüzden açılan çukurları kendi imkânlarıyla doldurmaya çalıştıklarını kaydeden mahalleli, kendilerine açacakları patika yoldan evlerine gidip geleceklerin söylediler.

Belediyenin çalışma başlattığı günden beri internet ve telefonların da çalışmadığını aktaran mahalleli, belediyi mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

Duruma isyan eden mahalle sakinleri, belediyenin yaklaşık bir aydır yol çalışması yaptığını ve çalışma sırasında Telekom’a ait kabloların büyük zarar görmesi sonucu telefonsuz ve internetsiz kaldıklarını dile getirdiler.

Yapılan çalışmamanın plansız olmasından dolayı gelişi güzel çevrenin tahrip edildiğini aktaran mahalle sakinlerinden Cevat A, “Belediye bu çalışma ile ne kadar beceriksiz olduğunu gösterdi. Şehrin göbeğinde hak, hukuk tanımayan bir belediye var. Yarım bırakılan çalışmalardan dolayı artık evlerimize girmekte zorlanıyoruz. Çocuklarımız okula giderken çocuklarımızı sırtımızda taşıyarak geçiriyoruz. Çevrede metrelerce derinlikte çukur açılmış bunun içine çocuğumuz düşüp ölürse kim hesabını verecek. Halkın belediyesiyiz diyenler halktan gelen eleştiriye rest çekerek cevap veriyor. Böyle mi halkın belediyesi olunacak? Büyükşehrin göbeğinde yaklaşık bir aydır koca mahalle internetsiz, telefonsuz ve yolsuz. Belediye yolu işgal etmiş biz böyle belediye istemiyoruz.” diye konuştu.

Günlerdir yolsuz kaldıklarını kaydeden bir mahalleli ise “Artuklu belediyesinin hizmet binasında yaptığı hesap mahalledeki hesaba uymadı. Çalışmanın yanlış olduğunu anlamışlar ama hala kişiye özel hizmet sevdalarından vazgeçmiyorlar. Yolsuz ve telefonsuz bıraktığı vatandaşa rest çekecek kadar hak, hukuk tanımayan bir belediye var. Bir yetkilisi de çıkıp dur demiyor. Çalışmanın durması için kazılan çukurda illa biri mi ölmeli? Bizim oyumuzla belediye başkanı olanlar bize rest çekiyor.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir