• DOLAR 32.387
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2326.519
  • ...
Gaziantep`teki yangının ardından aile dramı çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te önceki gün sabaha karşı bir barakada çıkan yangın sonucu baba Mehmet Emin Bakır ile 6 çocuğu hayatını kaybederken olayın ardından büyük bir aile dramı çıktı.

Hayvancılıkla uğraşan Mehmet Emin Bakır, maddi imkansızlıklardan dolayı ve geçimini hayvancılıkla sağlayabildiği için şehir içine taşınamadığı, hayvanlarının kaldığı Taşlıca Mahallesinin kırsal bir alanına kendi imkanları ile kurduğu 1 oda ve 1 mutfağı bulunan barakada ailesiyle birlikte hayatını idame ettirmeye çalıştığı bildirildi.

Yangında 6 çocuğu ile birlikte hayatını kaybeden baba Mehmet Emin Bakır,  15 yıl önce ekonomik sorunlar nedeniyle memleketi Van`dan taşınarak Gaziantep`e yerleştiği ve 10 yıl önce de hasta olan eşi hayatını kaybettiği için dünkü yangından yaralı olarak kurtulan Naciye Bakır ile evlendiği öğrenildi.

İlk evliliğinden 4, Naciye Bakır ile olan evliliğinden ise 6 çocuğu olan baba Mehmet Emin Bakır'ın, ilk evlilikten olan 4 çocuğunun memleketi Van`da olduğu öğrenildi.

Ayrıca Bakır'ın kendisinden ayrı yaşayan büyük çocuklarının, babalarına kente taşınması için ısrar ettikleri ancak Bakır'ın bu ısrarlara rağmen hayvanlarından ayrılamayacağını ve kırsalda yaşamayı sürdüreceğini söylediği ifade edildi.

Su ihtiyaçlarını kuyudan temin ediyorlardı

Öte yandan Bakır ailesinin kırsal kesimde yaşadıkları için evlerinde elektrik ve su tesisatlarının olmadığı; elektriklerini kendi imkanları ile aldıkları bir jeneratör ile su ihtiyaçlarını ise kaldıkları barakaya yakın bir kuyudan temin ettikleri öğrenildi.

Komşusu baba Bakır`ı anlattı

Yangında hayatını kaybeden Bakır ailesine uzun yıllardır komşu olan esnaf Sedat Platin, yangında 6 çocuğu ile birlikte hayatını kaybeden Mehmet Emin Bakır`ın çok gariban biri olduğunu, kendi halinde geçimini hayvancılık ile sağladığını ve kimseye zararı olmayan bir şahıs olduğunu söyledi.

Yangını sabah işyerine geldiğinde gördüğünü belirten Platin, “Kendileri bu odada kalıyorlardı. Hatta dün bizim işyerimize geldi. Beraber çay içip sohbet etik. Sabah bir arkadaş beni aradı böyle bir olay olduğunu söyledi. Geldiğimde Hacı amca ile 6 çocuğu rahmetli olmuş. Hacı çok iyi bir insandı. 7 adet büyükbaş hayvanı vardı. Onunla geçimini sağlamaya çalışıyordu.” dedi

Dünkü feci yangının nedeni hâlâ araştırılırken, 7 kişilik Bakır ailesinden ise geriye sadece tamamen kül olan ev ve eşyaları ile 1 bekçi köpeği ve 5 büyükbaş hayvanı kaldı. Yangının üstünden saatler geçmiş olmasına rağmen barakanın bazı yerlerinde dumanların yükseldiği görülürken, feci yangında 2 adet büyükbaş hayvanın da yanarak telef olduğu ifade edildi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir