• DOLAR 32.393
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2326.28
  • ...
Halep saldırılarına İstanbul`dan tepkiler sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halep`teki saldırıları İstanbul`da kılınan cenaze namazı ve düzenlenen basın açıklamaları ile telin edildi. İstanbul Fatih Camisinde Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. Ardından Hizb-ut Tahrir tarafından bir protesto gösterisi gerçekleştirilirken, İstanbul Üniversitesinde de Özgür-Der`li öğrenciler tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

İstanbul-İstanbul Fatih Camisinde Cuma namazı sonrası bir araya gelen kalabalık bir grup, Halep`te yaşanan katliamları protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması yaptı.

Halep`te katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldıran Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, ardından bir konuşma yaptı. Suriye`de yaşanan katliamlara dünyanın sesiz kaldığını dile getiren Kar, “Bizler Türkiyeli Müslümanlar olarak, Suriye`den gelen kardeşlerimizle ekmeğimizi ve aşımızı paylaştık. Bazıları hayır, gelmesinler deseler de onlara rağmen burada Suriyeli kardeşlerimizi misafir ettik. Onlarla Ensar muhacir kardeşliğini sergiledik.” ifadelerini kullandı.

Kar, “Suriye`de Allah`ın yardımının Müslümanlara tecelli ettiğini de gördük. Bir avuç Müslümana karşı bütün Batılı devletlerin acizliğine şahit oluyoruz. Aynı zamanda İslam beldelerinin Suud`un, Katar yönetiminin, Türkiye, İran ve diğer körfez ülkelerinin sessizliğine ve ihanetine şahit olduk. Minareler yıkıldı, kubbeler yıkıldı, Ey Suud yönetimi! Ey Kral Selman! hani kurduğunuz o ihtişamlı İslam Ordunuz nerede? Geçit törenlerinde mi sadece İslam ordularını göreceğiz. Ey İslam ülkelerinin yöneticileri sizlere sesleniyoruz! Haleb`in çocukları adına, Haleb`in kadınları adına sesleniyorum. Onlar diyorlar ki; ‘İslam`ın yöneticileri Müslümanların yöneticileri nerede? Dünya nerede? Müslümanların orduları nerede?” Nerede soruyoruz? Haleb`in çocuklarını kim kurtaracak? Haleb`in kadınlarına kim yardım edecek? Biz bugün, burada Cuma namazı kıldık ama geçen hafta Halep`te Müslümanlar Rusya`nın bombardımanlarından dolayı cumayı kılamadılar. Suriye`de iç savaş yok Suriye`de hakla batılın savaşı var.” sözleriyle Fatih camisindeki protesto getirilen tekbirlerle sona erdi.

Bir tepki de İstanbul Üniversitesi öğrencilerinden

Halep`te yaşanan katliamlara yönelik bir tepki de İstanbul Üniversitesi öğrencileri verdi. Özgür-Der üyesi Müslüman Öğrenciler isimli grubun üniversitenin Beyazıt Kampüsü`nde gerçekleştirdikleri basın açıklamasında; Suriye`de geçen 5 yıl içinde yarım milyon insan izzetli bir hayat, özgürlük ve adalet istediği için sistematik bir şekilde katledildiği, zalim Baas rejimi iktidarını koruma telaşıyla, tarihe soykırım olarak geçecek bir kıyım gerçekleştirdiği ifade edildi. Basın açıklama metninin devamında; “Ne yazık ki, tüm dünya Esed rejiminin, destekçileriyle birlikte Suriye halkını en acımasız yöntemlerle öldürdüğü bu katliamı boş sözler ve boş gözlerle seyretti.  Dünya canlı yayınlarda kimyasal silahlar yüzünden acı içinde kıvranarak can veren Suriye`li mazlumların görüntülerine şahitlik etti ve geçiştirdi. Boyunlarında demir kelepçeler, vücutlarında yanık izleri, bir deri bir kemik kalmış cesetleri ifşa eden işkence fotoğraflarını tepkisiz karşıladı. Suriye'de insanların evlerini başlarına yıkan, şehirleri yakıp kavuran varil bombalarıyla, füzelerle, tanklarla işlenen insanlık suçlarını seyretmeyi sürdürdü.” ifadeleri yer aldı.

Basın açıklamasında, “22 Nisan'dan geçtiğimiz günlere kadar Suriye'nin ve direnişin en önemli şehirlerinden olan Halep`e havadan bombardıman ve karadan operasyon yapıldı. Ateşkes zamanında hastane, cami ve yerleşim yerlerinin dahi bombalanması Suriye'nin düşmanlarının en ufak bir savaş ahlakına dahi sahip olmadığını gösterdi. Bu bir tiyatrodur. Katliama karşı kınama tiyatrodur. Soykırıma karşı Cenevre görüşmeleri tiyatrodur. ”basın açıklaması, getirilen sloganların ardından sona erdi.  (Mehmet Tahir Özsoy, Ahmet Karakaş- İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir