• DOLAR 32.333
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2280.994
  • ...
Türkiye çadır kente düzenlenen saldırıyı kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suriye`nin İdlib vilayeti Sarmada beldesinde Suriyeli sivilleri barındıran Kamune kampına rejim tarafından yapılan hava saldırısı şiddetle kınandı.

Saldırıdan büyük bir infial duyulduğu belirtilen açıklamada, saldırıda hedef alınan ve hayatını kaybeden sivillere Allah`tan rahmet, yaralılara şifalar dileğinde bulunuldu.

Açıklamada, bu saldırının, Suriye rejiminin, çatışmaların durdurulması ve siyasi geçiş sürecinin ilerletilmesi yönünde sarfedilen çabaları hiçbir şekilde ciddiye almadığının yeni ve çok vahim bir göstergesi olduğu belirtildi.

açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi: "Rejimin, Suriye`de sivilleri doğrudan hedef alarak gerçekleştirdiği bu saldırıları hala temize çıkarmaya, bu insanlık dışı tutuma hala mazeret üretmeye çalışan, başta Rusya olmak üzere, rejim destekçisi ülkelerin bu tutumlarını terketmeleri şarttır. Aksi bir tavır, insanlığa karşı küstah bir şekilde işlenmekte olan tüm bu suçların ortağı olmak demektir."   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir