• DOLAR 32.446
  • EURO 35.2
  • ALTIN 2330.115
  • ...
"Çocukları neden öldürüyorsunuz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana’da yaşayan Suriyelilerin oluşturduğu Suriye Umut Topluluğu, son günlerde özellikle Halep’te artan katliamları kınamak için kitlesel basın açıklaması yaptı. Sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği basın açıklamasında Esed rejimi ve Rusya kınanırken katliamlarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma namazının ardından Adana 5 Ocak Meydanı’nda toplanan kadın erkek yüzlerce Suriyeli “Çocukları Neden Öldürüyorsunuz?” yazılı pankart açarak basın açıklaması yaptı. Adana’daki onlarca STK’nın da katılarak destek verdiği program öncesi söz alan Adana İnsanı Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Mahmut Eraslan,  Suriye’de yaşanan katliamları telin ve kınamak için bir araya geldiklerini söyledi.

Eraslan, “Biz bu basın açıklaması için hazırlanırken dün Suriye sınırında sivil insanların, kadınların ve çocukların güvenli diyerek sığındıkları çadırlara bomba yağdırdılar. Bu saldırıda 60 kişi daha şehit oldu. Adana’dan bu zalimleri lanetliyoruz, onları Kahhar olan Allah’a havale ediyoruz.” dedi.

Daha sonra Suriye Umut Topluluğu adına basın açıklaması Muhammed Muhammed tarafından Arapça ve Türkçe okundu. “Çocukları Neden Öldürüyorsunuz?” ifadeleriyle başlayan açıklamada, “Suriye’de savaş değil katliam var. Bombalarla yıkılan evlerin enkazlarından ölü bebekler, çocuklar, kadınlar ve yaşlılar çıkartılıyor. Hiçbir suçu olmayan bebekleri neden katlediyorsunuz.” denildi.

“Neden bu katliamlara sessiz kalıyorsunuz”

Suriyeliler olarak Avrupa ve tüm dünyaya seslendiklerini ifade eden Muhammed, “Biz Halepli, Bayırbucaklı ve Aynul-Araplı ayrımı yapmıyoruz. Biz kardeşiz, insanız. Neden bu katliamlara sessiz kalıyorsunuz.” diye konuştu.

“Dünya Suriyelilere sahip çıkmadı”

Esed ve Rusya’nın Halep’i vurmaya devam ediyorken İslam âlemi ve âlimlerin suskun olmasını anlayamadıklarını dile getiren Muhammed, “Dünya Suriyelilere sahip çıkmadı. Bizim Allah’a olan güvenimiz tamdır ve yardımı sadece O’ndan bekliyoruz. Allah, mazlumlara sahip çıkacaktır.” diye belirtti. 

Sık sık tekbir getirilen basın açıklaması, Suriye’de hayatını kaybedenler için kılınan gıyabi cenaze namazı ve dua ile sona erdi. (Ayhan Kaya –İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir