• DOLAR 32.453
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2323.25
  • ...
Silopi Müftülüğünden 5 bin aileye maddi destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silopi ilçe müftülüğü ‘Şimdi Yaraları Sarma Zamanı’ kampanyası kapsamında mağdur 5 bin aileye 100’er liralık yardım kartı dağıttı.

Şırnak kent merkezinde başlatılan sokağa çıkma yasağından dolayı Silopi ilçesine sığınan vatandaşlara İlçe Müftülüğü yardımda bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın katkılarıyla 5 bin aileye 100 TL limiti bulunan yardım kartı dağıtımı yapıldı. Aileler bu kart ile ilçe merkezinde bulunan anlaşmalı 5 alışveriş merkezinden ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Silopi ilçe Müftüsü Hüseyin Elçi yaptığı açıklamada mağdur ailelere yaptıkları yardımlarının devam edeceğini belirtti.

Özellikle Şırnak Merkez, İdil ve Cizre’den Silopi’ye sığınan ailelere yardım ettiklerini söyleyen Elçi, “Bu yardımlarımız elbette vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamıyor fakat ‘Yaraları Sarma Zamanı’ sloganıyla yola çıktık ve yaraları sarıyoruz. Cenab-ı Allah’tan ümidimiz bu mübarek gün ve gecelerde, 3 aylarda bir daha böyle bir musibeti bize göstermesin. Bu yardımlar Türkiye’nin her tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’na yapılan yardımlardır. Vatandaşlarımız bizlere Doğu’dan, Batı’dan yardım elini uzatmışlardır, biz onlara ayrıca teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun.” (İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir