• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
Kablo hırsızları mahalleyi internetsiz bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Karşıyaka Mahallesi’nde yeraltındaki internet kabloları hırsızlar tarafından çalınması mahalle sakinlerini mağdur etti. Türk Telekom ile Batman Belediyesi internet bağlantısı için yapılacak kazı çalışması sebebiyle anlaşamadıklarını söyleyen mahalle sakinleri, duruma tepki göstererek sorunun bir an önce giderilmesini istediler.

Karşıyaka Mahallesi sakinleri olarak internet mağduru olduklarını belirten Ahmet Özalp, “10 Nisan tarihinden beri 31. (Bostan) Cadde başta olmak üzere Karşıyaka Mahallesinin bir kısmının internetleri yok. Defalarca müşteri hizmetlerini aramışız. En yakın sürede yapılacağını söylüyorlar ancak halen bekliyoruz. Mahalleli olarak birçok defa Türk Telekom müşteri hizmetleriyle gidip görüştük. Bizimle ilgilenmiyorlar. Yaklaşık bir aydır internetsiziz. Telekom ile belediye asfaltta yapılacak kazı parasında anlaşamıyor. Bundan dolayı halk olarak mağduruz. Mağduriyetimizin en kısa zamanda giderilmesini istiyoruz. Bu çağda neredeyse tüm işlerimiz internet üzeridir. Ama Telekom ilgilenip sorunumuzu çözmüyor.” dedi.

Cihat Taşkaya ise mağduriyetini şöyle dile getirdi: “Türk Telekom’a gidiyoruz. Müşteri hizmetlerini arıyoruz. Ancak kimse bizlere yardımcı olmuyor. Tüm yetkililer hep bizleri geçiştiriyorlar. ‘Bekleyin, olacak, yapacağız’ diyorlar. Batman Belediyesi ve Türk Telekom fiyatta bir türlü anlaşamıyorlar. Halk olarak biz mağduruz bizlere yardım edilmesini istiyoruz. Sorunun en kısa zamanda giderilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Karşıyaka Mahallesi’nin bir kısmının internetsiz olduğunu hatırlatan Taşkaya, “Bu konuda bizlerle ilgilenmelerini istiyoruz, ancak kimse ilgilenmiyor. İnternet bağlantımızın kesilmesi hırsızlar tarafından kabloların koparılıp çalınmak istemelerinden kaynaklanıyor. Yetkililerle defalarca konuştuk bizlere ‘olmayan internet parasını ödemeyeceksiniz bu yüzden de mağdur değilsiniz.’ diyorlar. İnternet bana lazım ve interneti kullanamıyoruz. Bu yüzden ben mağdurum. Paramı vermiyorum diye mağdur olmuyorum diye bir şey yok. Sonuç itibarıyla internet çağındayız.” ifadelerini kullandı. (M. Sait Çelik- İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir