• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
`Allah bizi eksik uzuvlarla imtihan ediyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre Müftülüğü ile Engelsiz Hayat Derneği tarafından, Cizre Kaymakamlığı konferans salonunda “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) Engellilere Verdiği Değer"  konulu konferans düzenlendi.

Programa Cizre ilçe Müftüsü Selahattin Yılmaz,ilçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke,Engelsiz Hayat Derneği Başkanı Gülizar Ölmez ile çok sayıda engelli ve aileleri katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşması yapan Cizre Müftüsü Selahattin Yılmaz, “Hepimiz bu dünyada bir imtihandayız biz birbirimizin imtihanıyız.” diyerek konuşmasına şöyle sürdürdü;

"Kimi zaman bebek, kimi zaman çocuk, yaşlı, genç  yaştayız. Kimi zaman fakir veya zengini,z kimimizin azaları bedeni sapasağlam,  kimsinin bedeninde bir hastalık var. Kimi Türk Kimi Kürt,kimi bayan kimi erkek, kimi siyah kimi beyaz hepimiz bu dünyada bir imtihandayız. Biz birbirimizin imtihanıyız. Buradaki engelli kardeşlerimizin aklına gelebilir, ‘Allah beni neden böyle yarattı?` diye. Bazen başımıza musibetler gelir, bazen o musibetin büyüklüğünden bahsederiz kimi der ki ya rabbi başımda şu kadar büyük bir musibet var.Şunu ifade edeyim eğer ayağınız sakatsa şunu deyin nefsinize ey nefsim rabbim öbür dünyada hızlı koşan ayaklar nasip edecek ben ahrete gittiğim zaman ayağımın hesabını vermeyeceğim ama diğer sağlam azalarımın hesabını vereceğim hem her musibetin bir sevabı yok mu? Allah beni seviyor  derecemi yükseltiyor manen beni yükseltiyor bana ihsan eylemiş deyin.Bizim imtihanımızda bu"

Müftü Yılmaz'dan sonra kısa bir konuşma yapan Engelsiz Hayat Derneği Başkanı Gülizar Ölmez, ise “Burada toplanmamızın sebebi Kutlu Doğum programıdır inşallah her sene böyle bir araya gelip bu güzel programlarını kutlarız.” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından engellilerin  günlük hayatta karşılaştıkları sorunları anlatan sinevizyon gösterimi  yapıldı. Ardından Cizre Müftülüğüne bağlı ilahi grubu Mevlid-i Şerif ile ilahiler okudu.

Okunan ilahilerden sonra `Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) Engellilere Verdiği Değer"  konulu bir konuşma yapan  Mehmet Emin Çiftçi Hoca;

"Yüce Rabbimizin bizi yaratmasının gayesi hangimizin hangi ameli işleyeceğini tespit etmek üzere bizi şu dünya sahnesinde, fitne-fesadın, kötülüğün, zinanın, fuhşiyatın, her türlü kötülüğün olduğu bir dönemde Allah'ı anıp anmayacağımızı tespitini yapmak üzere Cenab-ı Hak bütün ademoğlunu gönderdi. Allah buyuruyor ki ben kullarımın bazen nefislerini,canlarını cennet karşılığında satın almışım Allah bizim şu ayağımıza, elimize, konuşamayan dilimize karşılık Allah bize cenneti vaat ediyor. Neye karşı Ey Rabbim sana hamd olsun eli, gözü, ayağı verende sensin demeyi bekliyor. Sadece bizden O'nu tanımamızı istiyor.” İfadelerinin kullandı.  

Çiftçi,” Acaba  Allah ve Peygamber Efendimiz engellilere nasıl bir değer veriyor? Günlerden bir gün gözümüzün nuru efendimiz Ebu Cehil'i  yanındaki büyük zatları o zamanın küfrün ileri gelenlerini İslam'a davet etmek üzere toplamış onlara Allah'ı, İslam'ı, cennet ve cehennemi, kainatı anlatıyor. Peygamberimiz insanların kurtuluşu için durmuyor mücadele veriyor bu sırada Ümmi Mektum geliyor peygambere dokunup Ey Allahın resulü dön bana anlat Kuranı Kerimden bana bir şeyler anlatır mısın rabbim ne diyor

Peygamberimiz o anda bu sahneden rahatsızlanıyor. Aslında şöyle düşünüyor ben şimdi bu ekabir takımını büyük,mağrur olan insanları İslam'a kazandırayım ve bunun için yüzünü ekşitiyor ve Ümmü Mektum'a dönüp ters bakıyor biraz daha bekler misin dercesine  ama Allah durmuyor hemen Cibrili Emini gönderip Ya Muhammed  ama biri gelmiş diye  yüzünü neden ekşittin temizlenmek,arınmak  isteyen Ümmü Mektum'u neden geri çeviriyorsun oysa ki mağrur olan,seni dinlemek istemeyen Ebu Cehilleri,Kab'ları,Ümeyye bin Halefleri dinlemek istiyorsun neden zikir,nasihat almak isteyeni ve sahih bir kalp ile  gelen Ümmü Mektum'u üzme ya Muhammed diyor. Peygamber dönüp Ümmü Mektum'a sarılıp Ey Ümmü Mektum, ne güzel bir derece. Allah senden bahsediyor bana Cebrail'i gönderip beni seninle ikaz ediyor. Allah bizim simalarımıza, ayaklarımıza, gözlerimize, vücudumuzun iyilik ve kötülüğüne bakmıyor. Allah kalbimize  bakıyor." Şeklinde konuştu.

Cizre Müftülüğü tarafından Mehmet Emin Çiftçi'ye verilen plaketten sonra program okunan ilahiler ve yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir