• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...
PKK operasyonlarında 6 tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında Van`ın İpekyolu ilçesinde gözaltına alınan 4 kişi ile Ağrı'nın Patnos ilçesinde gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Geçtiğimiz günlerde, Van'ın İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi Lalepaşa Sokak'taki bir eve yapılan operasyon sonucunda; çıkan çatışmada bir PKK`li uzun namlulu silahı ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiş, aynı evde bulunan 5 PKK`li de yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Van İl Emniyet Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada “Gözaltına alınan A.G, K.G, A.A, M.G. ve S.S. isimli şüpheli şahıslar hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilmiş olup, şüphelilerden S.S. isimli şahıs adli kontrol kararıyla serbest,  M.G, A.G, K.G. ve A.A. isimli şahıslar ise çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak ilimiz M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edilmişlerdir.” denildi.

Ağrı'da 2 tutuklama

Bölgede uygulanan sokağa çıkma yasağını bahane ederek bildiri dağıttıkları suçlamasıyla 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ağrı Valiliğinden konu hakkında yapılan açıklamada, "Bildiri dağıttıkları tespit edilen V.K. ve Y.K. isimli 2 şüpheli yakalanmış ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Patnos Ağır Ceza Mahkemesinde PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan yargılanan 2 sanığın 03 Mayıs 2016 tarihli duruşmasında mahkeme kararını açıkladı. Sanıklardan V.K. 8 yıl 9 ay, Y.K. ise 5 yıl 10 ay hapis cezası ile cezalandırılmıştır." denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir