• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
YYÜ öğrencileri Halep`teki katliamları kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YYÜ Merkez Camii`nde öğle namazı sonrası bir araya gelen YYÜ Kardeşlik Platformu üyesi olan öğrenciler, Halep`te yaşanan katliamları protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması yaptı.

Çok sayıda öğrencinin katıldığı basın açıklamasında, Avrupa, Amerika ve Rusya`nın Müslümanlara karşı Esad gibi zalim bir diktatöre destek çıkarak, kurdukları fitne tezgâhlarıyla Müslümanların uyanışını boğmaya ve kaosa çekmeye çalıştığına dikkat çekildi.

Halep`te katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılınmasının ardından, grup adına basın metnini okuyan YYÜ Kardeşlik Platformu üyesi Yıldırım Bozkurt, “Bizler, ümmet coğrafyasında kurulan bu tezgâhın farkındayız. Söz konusu Müslümanlar olunca kılı kıpırdamayan zalim müstekbirler, kendilerine bir zarar dokunduğu vakit hemen demokrasi ve insan hakları söylemine sarılıp kendilerince ürettikleri içi boş insancıl söylemlerin havariliğini yapmaktadırlar. Ancak bizleri artık kandıramayacaklarını bilmeleri lazımdır. Ve bilsinler ki Müslümanların uyanış süreci başlamıştır. Bugün bu uyanışa bütün varlıklarıyla gönül veren, can veren ve sebat eden Suriyeli kardeşlerimiz inşallah ümmet coğrafyasının kurtuluş müjdesiyle kutlu bir zafere uyanacaklardır.” dedi.

“Müstekbirlerin kurdukları tuzaklar başlarına geçecektir”

Dünyanın müstekbir güçlerinin her türlü kirli politikayı devreye soktuklarını söyleyen Bozkurt, “Şu gayet açıktır ki Suriye özgürleşirse bu İslam coğrafyasının kurtuluş umudunu daha da ileriye taşıyacaktır. Onun için Ortadoğu'yu yangın yerine çeviren bu kanlı ittifakın bütün bileşenleri, Müslüman halkın iradesini hiçe sayıp Esad gibi zalim bir diktatöre destek çıkarak kan üstüne kurdukları zulüm düzenlerini ayakta tutmaya çalışmaktadırlar. Ancak Rabbimizin inayetiyle kurdukları tuzaklar onların başına geçecektir inşallah." diye konuştu.

Batının demokrasi ve insan hakları söylemlerinin koca bir yalandan ibaret olduğu ifade eden Bozkurt, müstekbirlere seslenerek "Sizler dünyaya ölüm, zulüm ve kıyımlar ile hükmetmenin tarihini yazmış kanlı zalimler olduğunuzu bir kez daha dünyanın gözü önünde ispatladınız. Bugün Suriye`nin dört bir yanında ve Halep`te döktüğünüz kanlar, inşallah sizin yıkılışınızın umudunu besleyerek tarihe şahitlik edecektir. Şunu da iyi bilin ki bizler ölümden korkmuyoruz ey zalimler. Bugün bu dünyada yaptıklarınızın, yarın karşılıksız kalmayacağına da iman ettik.” şeklinde konuştu.

Bozkurt, son olarak şu ifadeleri kullandı: “Zulümlere maruz kalan Suriyeli kardeşlerimize de diyoruz ki; Ey hürriyet sevdalısı ve yalnız Allah`a kulluğu seçmiş onurlu Suriyeli kardeşlerimiz! Şehadetiniz mübarek olsun ve direnişiniz kutlu bir zafere doğsun. Sizler, ümmetin onuru ve iftiharısınız. Bizlere gösterdiğiniz izzetli kıyamınızla onurlu bir ölümün, her zaman zilletle yaşamaktan daha üstün olduğunu ispatladınız. Bizler şahidiz ki siz, Allah`a verdiğiniz sözde durdunuz. Can, mal ve evlatlarınızı Allah için feda ettiniz. Ve şahitliğin en güzelini yaparak Rabbinizin hoşnutluğuna eriştiniz. Sizden geride kalanlar da sebat etmeye devam etmektedirler. Bütün bu yaşananların ümmet için çok acı olduğunu biliyoruz ve buradan haykırarak şahitliğimizi göstermeye çalışıyoruz. Belki başımıza bombalar yağmıyor ama yüreğimizin en derin noktasından kopup gelen kardeşlik duygusuyla bir nebze de olsa bir şeyler söylemenin sorumluluğunu hissediyoruz.”

Basın açıklaması Halep`te katledilen Müslümanlara dua okunmasıyla son buldu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)










 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir