• DOLAR 32.602
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2491.942
  • ...
Sağlık Sen: `Yeni Teşkilat Yasası Derhal İptal Edilsin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Sağlık-Sen Batman Şubesi 2011 yılı değerlendirmesi ve 2012 yılı beklenti ve talepleri içeren basın toplantısı düzenledi. Saat 09.30`da Malikâne`de yapılan basını bilgilendirme ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunma amaçlı kahvaltılı basın toplantısına Sağlık Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Kara ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

2 Kasım 2011 tarihinde yürürlüğe giren Sağlık Bakanlığının Teşkilat yapısı ile kamu hastanelerinin yapısı hükmünde kararname (KHK) ile tamamen değiştiğini belirten Kara, "Tüm sağlık çalışanlarını çok yakından ilgilendiren bu kanunun sağlık alanındaki hiçbir sivil toplum kuruluşunun görüşü alınmadan, ortak akıldan yoksun bir şekilde çıkarılmış olmasını kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Yeni teşkilat yasasıyla mali ve özlük olarak çalışanları mağdur eden, sağlık çalışanlarının iş güvencesini ortadan kaldıran ve sağlık kurumlarının özelleşmesinin önünü açan bu kanunun derhal iptal edilmesini istediklerini belirten Kara, "Gerek sağlık hizmeti sunumunda gerekse de ilaçların verilmesinde vatandaşlarımızın sırtında ağır bir yük olan muayene, ilaç, tetkik gibi katkı paylarının bir an önce kaldırılarak ücretsiz sağlık hizmetinin sağlanmasını bekliyoruz" dedi.

Sağlık Anayasal Bir Haktır
Sağlıkta dönüşüm projesi ile birlikte Anayasal bir hak olan ücretsiz sağlık hizmetlerinin paralı hale getirilmesi, ilaçta her kutu başı katkı payı alınması ve hasta randevu sisteminin ücretli hale getirildiğini dile getiren Kara, "Sağlığın tamamen özelleşmesi ve nitelikli tedavi imkânlarının vatandaş için artık lüks hale getirilmesinin kabul edilemez olduğunu bir kez daha hükümete ve Sağlık Bakanlığı yetkililerine hatırlatıyoruz" şeklinde konuştu.

Yeşil Kart Tarih Oldu
1 Ocak 2012 itibariyle yeşil kartın tarih olduğunu vurgulayan Kara, "Hiçbir sağlık sistemine kayıtlı olmayan 1 Milyon 700 bin kişiye sisteme kayıt yaptırma zorunluluğu getirildi. Yeşil kart vizesi dolanlar bir ay içinde gelir tespitini yaptırmazlarsa asgari ücretin iki katı kadar prim ödemek zorunda kalabilir" dedi.

Kadın Doğum Hastanesi Sorunu
Batman`da yıllardır büyük bir sorun olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`nin yetersizliğine değinen Kara, "Gündeme geldiği günden yaklaşık 3 yıl geçmiş olmasına rağmen hâla Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`nin inşaatına başlanılmamasını bırakın yerinin bile kesin olarak belirlenmemesi Batmanlılar adına büyük bir eksiklik olarak görüyoruz" ifadelerine yer verdi.

Hastaneye bir an önce başlanarak halkın sağlık hizmetine sunulmasını istediklerini belirten Kara, 200 yataklı olarak planlanan hastanenin Batman için yetersiz olduğunu, hastanenin yatak sayısının artırılarak Batman ve çevresini nüfus potansiyeline hitap edecek şekilde planlama yapılması gerektiğini vurguladı.

(Veysi Demir, Muhyeddin Beyca - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir