• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
Başörtüsü Skandalı Bir Hafta Boyunca Radyoda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - 2011-2012 Eğitim Öğretimin başladığı tarihten beri inançları gereği başörtülü oldukları gerekçesiyle devlet yetkilileri tarafından zorunlu eğitimleri engellenen, zorunlu eğitim haklarından vazgeçmeyen öğrenciler ile velilerinin yine devlet yetkilileri tarafında çeşitli şekiller de hukuksuz tehdit edilmelerinin yankıları sürüyor.

 

Gaziantep`te 93,7 frekansıyla yerel yayın yapan radyolardan Kervan FM, uzun süredir başörtülü öğrenciler ile ailelerine yapılan hukuksuzlukları bir hafta boyunca "Özel gündem" programıyla masaya yatıracak.

 

Kervan Fm`de dün startı verilen programa İnsani Hak ve Özgürlükler Platformunun Gaziantep temsilcisi M. Faik Doğan ile Umut-Der Başkanı Yusuf Kiraz stüdyo konukları olarak katılarak başörtülü öğrenciler ile ailelerine yapılan hukuksuzlukları anlattı.

 

Geçen gün başörtüsünden dolayı kızını okula almayan yetkilileri şikâyet için gittiği karakolda gözaltına alınan İMKB ilköğretim öğrencisi Ayşe Çevik`in Annesi Güllü Çevik de programa telefonla katılarak; kızının iki yıldan beri her alanda başörtüsünü taktığını belirterek, "Kızım, geçen senelerde başörtüsünü okul kapısında çıkarıp gidiyordu. İki ay önce ise her alanda başörtülü olduğunu sadece okulda örtüsüz olduğunu bundan dolayı da rahatsız olduğunu bana söyleyerek; `Anne sokakta beni gören Allah okulda da beni görür, neden okulda başörtüsünü çıkarayım` diyerek artık okula da başörtüsü ile gitmek istediğini belirtince biz de ona destek olduk" ifadelerine yer vererek daha sonra yetkililerden gördüğü hukuksuzlukları anlattı.

 

Gaziantep`teki Yetkililer Hukuksuzlukta Birleşti
Çocuğunun eğitim hakkı için mücadele ederken okula gelen TEM Polisleri tarafından defalarca tehdit edildiğini son olarak ise gözaltına alındığını belirten Çevik, gözaltında savcılıkta karşılaştığı hukuksuzluğa da değinerek; "Savcı bey, güya beni suçlu olarak görmüş, `sen bir kadın olmasan seni tutuklardım` tehdidinin yanı sıra, gözaltına alınma olayımı protesto etmek için adliye önüne gelen sivil toplum kuruluşlarının üyelerini tutuklama tehdidinde de bulundu" dedi.

 

Yine Programa telefonla katılan Av. Abdulgani Orhan ise kanunlarda başörtüsü ile okula gelmek yasaktır diye bir maddenin olmadığını belirterek; "İlköğretim, ortaöğretimlerde başörtüsü yasağı diye bir yasak ne yasada ne de yönetmenliklerde yoktur. Başörtüsü ile okula gitmek isteyen öğrencilere okula almama, sınıfa almama, dövme, sövme ve ayrımcılık gibi hiçbir ceza kanunda yoktur" dedi.

 

"Savcı Suç işlemiştir"
Av. Orhan, savcının gözaltına aldığı anne ve gözaltı olayını protesto için adliye önünde bulunan STK üyeleri için sarf ettiği sözlerin skandal olduğunu belirterek; "Bir hukukçu olarak savcının sarf ettiği sözlerden dolayı suç duyurusunda bulunacağım." dedi.

 

Bir hafta boyunca her gün sürecek olan "Özel Gündem" programı saat:15.00-17.00 arasında yapılacak.
 
Şefik Mert - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir