• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kanalda boğulmalara önlem olarak can simidi dağıtılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana’da yaz aylarında sulama kanallarında boğulma olaylarına önlem amacıyla Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından kanal çevresinde bulunan esnaf ziyaret edilerek bilinçlendirme çalışması başlatıldı. Önümüzdeki günlerde kanal çevresindeki esnafa can simidi de dağıtılacağı bildirildi.

Kent merkezinden geçen sulama kanallarına yasak olmasına rağmen çocuk ve gençlerin yaz aylarında serinlemek amacıyla girdiğini ve her yıl ölümle sonuçlanan istenmeyen olaylar yaşandığını anımsatan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Akyıl, önlem için çalışmalara başlandığını kaydetti.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte esnafı gezerek bilgilendirmede bulunduklarını ifade eden Akyıl, çalışmanın afişleme ve esnafa can simidi dağıtımıyla devam edeceğini söyledi.

Sulama kanallarına girilmesinin önüne geçilmesi için caydırıcılık amacıyla ceza uygulamalarının devam ettiğini ifade eden Akyıl, sulama kanalı, baraj gölü ve nehirlere giren 15 yaşından büyük kişilere Kabahatler Kanunu’na göre 108’er lira para cezası kesildiğini, 15 yaşından küçüklerin ise ailelerine teslim edildiğini belirtti. (İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir