• DOLAR 32.555
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2429.938
  • ...
Konya Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya`da yayımlanan bazı gazetelerin bugünkü haber başlıkları şöyle;

Yeni Meram: ``Hal Tartışması``
1 Ocak`tan itibaren yürürlüğe giren yeni` Hal Yasası`, pazarcılar ile halcileri karşı karşıya getirdi. Pazarcılar, ürün fiyatının asla düşmeyeceğini savunurken; halcılar ise, fiyat dengesinin oluşacağını ve yıllık 23 milyar KDV zararının önleneceğini düşünüyor.

 

Merhaba Gazetesi : `Kuru Kuruya Anma `
2011 Mehmet Akif Ersoy Yılında Milli Şair için Konya`da düzenlenen etkinlikler cılız kaldı. Etkinliklerin yeterli olmadığı, Akif İçin Şeb-i Arus düzenlemesi ve kalıcı eserler ortaya konulması gerektiği belirtildi.

Memleket: "Milyar Dolar Ligindeyiz "
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, geçen yıl gerçekleştirilen 134,6 milyar dolarlık ihracat ` Rekabetin had safhaya ulaştığı barut fıçısına dönmüş kritik coğrafyalara ihracat yapanların eseridir` diyerek değerlendirdi. 1 milyar doları aşan ihracat yapabilen iller arsında Konya da yer alıyor.

Anadolu Manşet: "2023`te 15 Milyarlık İhracat Yaparız "
2011 yılında sıkıntılara rağmen Konya`nın ihracatının önceki yıla oranla yüzde 20 arttığını kaydeden KTO Başkanı Selçuk Öztürk, bu performansla Konya`nın 2023`te 15 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşacağını söyledi.

Yeni Konya: "Vatandaş Da Yolu Soruyor``
Şehrin büyümesi ve araç sayısının artışıyla trafiği içinden çıkılmaz hal alan Konya, ulaşımda kente soluk aldıracak olan iç çevre yolunun yapımına ne zaman başlanacağını merak ediyor. Karayolları yöneticileri sorumlu oldukları konuyla ilgili dahi konuşma ve açıklama yapmaktan kaçınırken, vatandaş sözünü sakınmadı.

M.Sait Adiyaman - İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir