• DOLAR 32.598
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2496.163
  • ...
Yuvadan düşen şahin yavrusu tedavi ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da yuvasından düştüğü belirtilen yaralı şahin yavrusu, Batman Kanatlı Hayvanları Koruma ve Yetiştirme Derneği’nde veteriner hekim kontrolünde yapılacak tedavinin ardından doğaya salınacağı belirtildi.

Batman kırsalında yuvasından düşen yaralı şahin yavrusu bir çoban tarafından bulundu. Batman’da bir hayvan barınağı olmadığından dolayı çoban, yaralı şahin yavrusunu Batman Kanatlı Hayvanları Koruma ve Yetiştirme Derneği’ne getirdi. Dernek yetkililerine teslim edilen yaralı şahin yavrusu, Veteriner Hekim Eşref Kaya gözetiminde tedavisi yapılıyor.

Yaptıkları bu davranış ile takdir edilecek bir örnek sergileyen Veteriner Hekim Eşref Kaya ile Kanatlı Hayvanları Koruma ve Yetiştirme Derneği Başkanı Nesih Taş, ayrıca yaralı olarak getirilen bir karganın tedavi ve bakımını yaptıkları öğrenildi.

“Batman’da bir hayvan barınağının olmayışı büyük bir eksikliktir”

Yaralı şahin yavrusu hakkında bilgi veren Veteriner Hekim Eşref Kaya, kendisine getirilen yaralı şahin yavrusunun bakım, beslenme ve gerekli bütün tedavilerini uyguladıklarını söyledi.

Kaya, “Çobanın anlattığına göre yavru şahin yuvadan düşmüş. Bize getirildiğinde yaralı bir şekildeydi. Vahşi bir hayvan olduğu için bize intikal ettirildi. Bizde o günden beri gerekli tedavi ve bakımını yapıyoruz. Gerekli olgunluğa eriştikten sonra kanat egzersizlerinizde yaptıktan sonra vahşi doğaya tekrar salmayı planlıyoruz.” dedi.

Batman gibi gelişen bir şehirde şimdiye kadar bir hayvan barınağının olmayışının büyük bir eksiklik olduğunu ifade eden Kaya, şunları kaydetti: “Bütün çevre illerde hayvan barınakları olmasına rağmen Batman’da barınağın olmayışının büyük bir eksiklik olarak görüyoruz. Bu konuda yetkilileri duyarlı olamaya davet ediyoruz. En kısa zamanda Batman’ında bir hayvan barınağının kazandırılmasını umut ediyoruz.”

“Yaralı şahin yavrusunu kırmızı etle besliyoruz”

Durumu olmamasına rağmen yaralı şahini sadece kırmızı et ile beslediğini söyleyen Batman Kanatlı Hayvanları Koruma ve Yetiştirme Derneği Başkanı Nesih Taş, günlük 10 liraya kırmızı et aldığını söyledi.

Yaralı şahin ile bir karganın bakımını yaptıklarını ifade eden Taş, "Yuvadan düşen yaralı şahin yavrusu bir çoban tarafından bana getirildi. Bende Eşref Kaya hocayla beraber yaralı şahin ve kargaya bakıyoruz. Yaklaşık 15 gündür biz bu şahin yavrusunu kırmızı etle besliyoruz. Bu yavruyu büyütüp Allah’ın izniyle tekrardan vahşi doğaya salacağız. 15 gün önce küçücük daha tüyleri çıkmayan bir hayvan iken şimdi epey gelişme gösterdi. Yaklaşık bir ay sonra iyileşip kendi kendine beslenmeye başlayacak. Bu aşamaya geldiğinde de doğaya salacağız.” diye konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA) 

























Bu haberler de ilginizi çekebilir