• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...
MÜ Öğrencilerinde Halep'teki katliamlara tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye’de Esad rejimiyle Rus ordusuna ait savaş uçaklarının günlerdir sivillerin üzerlerine bombalar yağdırmasına bir tepkide Marmara Üniversitesi öğrencilerinden geldi.

Marmara Üniversitesi öğrencileri, Göztepe Kampüsü önünde bugün saat 12.00'de toplanarak katil Esed’i ve onun işbirlikçileri Rusya, ABD ve diğer emperyalist güçlerin Suriye’de yaptıkları katliamları protesto etmek için Basın açıklaması düzenledi.

Basın Açıklamasını Marmara Üniversitesi Öğrencileri adına  Muhammed Nesih Gözcü okudu.
Bismillahirrahmannirrahim

Gözcü açıklamasında,  “Bilindiği gibi zâlim Esed’in katliamlari çocuk, yaşlı, kadın, demeden devam etmektedir. Ona destek veren Emperyalist güçler Müslümanların kanına büyük bir iştahla dadanmış ve Müslümanların cesetleri üzerinden kendilerince güç gösterisi yapmaya devam etmektedirler. Geçtiğimiz iki hafta içerisinde başta Rus hava kuvvetleri ve Esed rejimi   tarafından Halep yoğun bir şekilde saldırıya maruz kalmış, bunun neticesinde 290 sivil ölmüş, 3 bin 150 kişi yaralanmış 2 bin 100 aile zarar görmüş, 700 bina yıkılmış, 30 bin insan ise yardıma muhtaç duruma düşmüştür.” dedi.

Gözcü devamla, “Ey Rusya, ey Amerika, ey ikiyüzlü Avrupa ve ey reel politika girdabına batmış işbirlikçi bölge devletleri! Sizin demokrasi ve insan hakları söylemleriniz koca bir yalandan ibarettir. Sizler bir kez daha dünyaya ölüm, zulüm ve kıyımlar ile hükmetmenin tarihini yazmış kanlı zalimler olduğunuzu dünyanın gözü önünde ispatladınız. Bugün Suriye’nin dört bir yanında ve Halep’te döktüğünüz kanlar, sizin yıkılışınızın umudunu besleyerek inşallah tarihe şahitlik edecektir. Buradan İslam coğrafyasının bütün evlatlarına ve kanaat önderlerine sesleniyoruz: Daha ne zamana kadar bu dağınıklığımız devam edecek? Bizler “ümmet” olma şuuruna erişmedikçe, Batının alçak zihniyeti, Bizi, yani İslam coğrafyasını idare etmeye devam edecektir. Artık küçük hesapları bir tarafa bırakıp, Allah’ın ipi ve sağlam kulpu olan Kur’an’ın hayat bahş eden düsturları etrafında bir halka olmamızın vakti gelmemiş midir?” ifadelerini kullandı.

saldırılara maruz kalan Suriyelilere seslenen Gözcü açıklamanın sonunda şunları söyledi:

“Suriyeli kardeşlerimize de diyoruz ki, şehadetiniz mübarek olsun, direnişinizle kutlu bir zafere doğsun. Biz de Marmara Üniversitesi Öğrencileri olarak bütün bu yaşananların ümmet için çok acı olduğunu biliyor ve buradan haykırarak şahitliğimizi göstermeye çalışıyoruz. Belki başımıza bombalar yağmıyor ama, yüreğimizin en derin noktasından kopup gelen kardeşlik duygusuyla bir nebze de olsa bir şeyler söylemenin sorumluluğunu hissediyoruz. Ve bunun Rabbimizin katında bir mazeret olmasını temenni ediyoruz. Bu vesileyle tekrar hatırlatmak istiyoruz ki, Marmara Üniversitesi Öğrencileri, her zaman mazlum Suriyeli kardeşlerimizin yanında ve destekçileri olacaktır. Her nerede ve her kim tarafından olursa olsun, zulmün ve zalimin karşısında olacağımızı bir kez daha buradan bütün dünyaya ilan ediyor ve şöyle haykırıyoruz; Zalimler İçin Yaşasın Cehennem!”

Okunan basın açıklamasından sonra grup sık sık tekbirler getirerek “Katil Esed! “Katil Rusya” sloganları attı. ( Ahmet Karakaş/İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir