• DOLAR 32.378
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.61
  • ...
"Hiç kimsenin ayrıcalıklı bir muhataplık vasfı yoktur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bazı temaslarda bulunmak üzere İdil’e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, din görevlileri ve muhtarlarla istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Özel uçakla Şerafettin Elçi Havalimanına inen Bakan Yılmaz’ı, Şırnak Valisi Ali İhsan Su ve İdil Kaymakamı Ersin Tepeli karşıladı.

Bakan Yılmaz, beraberinde Kalkınma Bakan Müsteşar Yardımcısı Ramazan Güven, Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan da yer aldı. Heyet, İdil'de toplantı yerine yaya gelerek çarşıda esnafları ziyaret etti.

Esnafın sorunlarını dinleyen Yılmaz, onlara var olan sorunların en kısa zamanda çözüleceğini söyledi.

Daha sonra İdil Müftülüğü Konferans Salonuna geçen Yılmaz, din görevlilerine yaptığı konuşmada, vatandaşların can güvenliği için her türlü tedbirin alındığını belirterek, yaşanan sıkıntıların ve mağduriyetlerin vakit kaybetmeden giderileceğini belirtti.

“Halkımızın taleplerine ve ihtiyaçlarına göre politikalarımızı şekillendiriyoruz”

Yılmaz, “Devletin birinci görevi halkın can ve mal güvenliğidir. Burada da muhatabımız halkımızdır, sizlersiniz. Köylüsü, çiftçisi, sanayicisi, genci, yaşlısı, imamı, öğretmeniyle kim varsa bu toplumda herkes bizim muhatabımızdır. Hükümet olarak biz halkımızın ne dediğine bakarız. Halkımızın taleplerine ve ihtiyaçlarına göre politikalarımızı şekillendiriyoruz. Hiç kimsenin ayrıcalıklı bir muhataplık vasfı yoktur. Bu toplumu oluşturan kim varsa her kes bu toplumun meseleleri konusunda söz söyleme hakkına sahiptir. Meşru talep ve hukuk içinde biz de bu talepler doğrultusunda politikalarımızı şekillendiriyoruz ve hayata geçiriyoruz.” dedi.

Silopi ve Cizre'deki süreçlerle beraber İdil'de de hayata geçirilecek konular olduğunu söyleyen Yılmaz, zarar tespit aşamaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Küçük zararları hızlı bir şekilde telafi ettiklerini belirten Yılmaz, “Daha hasarlı yapılarımız ile ilgili de vatandaşlarımıza bizim tercihimiz, çok daha sağlıklı, çok daha güzel konutlar temin ederek, zararlarını gidermek, bu yönde çalışma ve hazırlıklarımızı başlatmış durumdayız.” diye belirtti.

Sosyal politikalar açısından vatandaşların gerek operasyon gerekse operasyon sonrası gıda ve barınma ve dar gelirli ailelere vakıf yoluyla iş imkânı sağlayacaklarını belirtti.

“Halk Bankası aracılığıyla esnafımıza faizsiz kredi desteği imkânı sunuyoruz”

Bölgenin ekonomik olarak canlanması için gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bölgemizin ekonomik olarak canlanması konusunda gayret ediyoruz. Esnafımızın zarar-ziyanlarını tespit ettiriyoruz ve onları karşılıyoruz. Halk Bankası aracılığıyla esnafımıza faizsiz kredi desteği imkânı sunuyoruz. Yine yerel ekonominin hızlı bir şekilde canlanması, sosyal problemlerin hızlı bir şekilde aşılması için toplum yararına çalıştırma programlarını hayata geçiriyoruz. Cizre’de 2 bin kişiye, Silopi’ye bin 200, İdil’de de 750 gencimize 9 ay boyunca istihdam imkânı sağladık. Bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha orta ve uzun vadeli olarak, kalkınmaya dönük çeşitli projelerimizi bu bölgede hayata geçirmeye devam edeceğiz.”

Cizre, Silopi ve İdil'de operasyonların bittiğini belirten Yılmaz, Şırnak'ta da operasyonun bitme aşamasına geldiğini söyledi.  (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir