• DOLAR 32.375
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.621
  • ...
İlimlerini tamamlayan 8 öğrenci icazetlerini  aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçe merkezinde medrese ilimlerini tamamlayan 8 öğrenciye düzenlenen  merasimle icazetleri verildi.

Kızıltepe İpek Mahallesinde bulunan Seyda Camii medresesinde ilmini tamamlayan 8 öğrenci için, Selahaddin-i Eyyubi İlmi Araştırmalar Eğitim ve Hizmet Vakfı (SEVAK) tarafından icazet töreni düzenlendi. Öğrenciler icazetlerini Şeyh Selahaddin`den aldı.

İcazet merasimi cami bahçesinde yapılırken, cami önünde ise büyük bir çadır açıldı. Yoğun katılımın olduğu merasime Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Kızıltepe İlçe Müftüsü Masum Taşçı, bölge alimleri, kanaat önderleri ve ilçe halkı katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program okunan Mevlid-i şerif ile devam etti.

Daha sonra günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yapan Seyda Muhammed Fatih Seydaoğlu Kızıltepe`deki bu medreseden meşhur alimlerin çıktığını söyledi.

Seydaoğlu, “Kökü 1938 yılına dayanan medresemizde, Selahaddin-i Eyyubi Vakfı çatısı altında 1950 yılından beri  medrese eğitimi hizmetini aralıksız vermekteyiz. Medresemizin kurucusu olan Seyda Şeyh Abdurrezzak Hazretleri burada çok değerli alimler yetiştirmiştir. Bu medresede Molla Abdülmecit Amudi, Molla Muhammed Türk ve Molla Muhammed Emin El gibi meşhur alimler rahle-i tedrisinden geçmişlerdir. Elhamdülillah birçok sıkıntılara rağmen, bugün ülkemizin birçok ilinde medreselerde talebeler okutuluyor.” dedi.

Şeyh Selahaddin Seydaoğlu da yaptığı konuşmada, “Binlerce yıldan beri ülkemiz ilim ve alimlerin hürmetine ayakta kalmıştır. Allah`tan temenni ediyorum ki eskisi gibi bu medrese eğitimi devam eder ve bu hayırlı yol kapanmaz inşallah.”

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ise yaptığı konuşmada, “ Bölgemizde bu güzelliklerin yanında devam eden sıkıntılar da malum. Bu vesileyle burada yapılan dualar neticesinde yüce Allah bölgemize, coğrafyamıza, Ortadoğu`ya, İslam alemine huzur saadetler ihsan eylesin.” duasında bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından ilmini tamamlayan 8 öğrenci icazetlerini şeyh Salahaddin`den aldı.

Daha sonra yapılan dua ile verilen yemeğin ardından program sona erdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir