• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
40 Derste 40 Hadis Ezberleyin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Abdusselam Güneş / İstanbul / Doğruhaber

İstanbul İlim -Der (İstanbul İlim Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) tarafından Bağcılar Kültür Merkezi’nde ‘40 Hadis Şerhi’ konulu bir program düzenlendi. Program okunan Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an’ı Kerim tilavetinden sonra Eğitimci Yazar M. Şefik Temel ‘40 Hadis Şerhi’ konulu dersler serisinin mukaddimesini yaptı.
 
Kalabalıkların çok olması Müslümanlar için önemli olmadığını belirten Eğitimci Yazar M. Şefik Temel “Allah’ın razı olacağı ameller önemlidir. Allah için olmayan amellerde çok olsa da Allah’ın yanında bir değeri yoktur. Allah Resulü’nün bize verdiği ihlas dersini alıp ondan onun rızasını istemeliyiz. İnsanlar dünya için çalışırken biz Allah’ın rızasını kazanmak için burada bir araya geldik. Bu asırda şuurlu bir mü’min olmak çok büyük bir nimettir. Ne kadar büyük bir nimet içinde olduğumuzun farkında olmalıyız” diye konuştu.

HEDEFİMİZ 40 HADİS-İ ŞERİF EZBERLEMEK
Hadis-i Şerif ezberlemenin önemi hakkında bilgi veren Temel, Allah Resulü’nün bir Hadis-i Şeriflerinde “Allahü teâlânın rızası için, helâli ve haramı açıklayan, kırk hadisi ümmetime bildiren, âlimlerle beraber haşr olunur” buyurduğunu ifade ederek Hadis ezberlemenin ne kadar önemli olduğunu ifade etti. ‘40 Hadis Şerhi’ konulu dersi başlatmalarının amacı hakkında bilgi veren Temel, Hedefimiz ayda bir hadis dersi yaparak bu derse katılanların ayda bir hadis ezberlemesidir.
 
Bu derslerimizi 40 ders şeklinde yapacağız. Bu dersleri düzenli olarak takip edenler bu dersler bittikten sonra 40 Hadis-i Şerif ezberlemiş olacak. Dünya meşgalesinin insanları birçok hayırlı işten alıkoyduğuna dikkat çeken Temel, “Bütün zorluklara rağmen bu derslere devam edip 40 Hadis ezberlemeye çalışıp bunun mücadelesini vereceğiz” şeklinde konuştu.
 
 
 
http://www.dogruhaber.com.tr/image/haber/2012/01/04/Resim_1325668647.jpg
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir