• DOLAR 32.537
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2487.574
  • ...
TBMM`de dokunulmazlıklar için ikinci randevu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM Anayasa Komisyonu, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin AK Parti'nin teklifini görüşmek üzere bugün ikinci kez toplanacak. İlk toplantıda olay çıkaran HDP'nin şovuna izin vermemek için birtakım önlemler alındı.

Dokunulmazlığın kaldırılması için çalışmalara başlayan Anayasa Komisyonu'nun ilk günü HDP'li vekillerin terörüne sahne olmuş, Komisyon Başkanı Mustafa Şentop toplantının bugüne ertelendiğini açıklamıştı.

RANDEVU 15.00'TE

TBMM Anayasa Komisyonu, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren Anayasa değişikliği teklifini görüşmek üzere bugün saat 15.00'te toplanacak. Salonun kifayetsiz olduğunu bahane ederek Meclis'te olay çıkaran HDP'nin bugünkü toplantıda nasıl bir tavır takınacağı merak konusu.

DAHA AZ KİŞİ ALINACAK

Komisyonun bugün yapacağı toplantıya hiçbir danışman alınmayacak. Salon kapılarında emniyet görevlileri daha dikkatli olacak, komisyon üyeleri ve milletvekilleri dışında salona herhangi bir kişi alınmayacak. Bu çerçevede isim listesi emniyet birimlerinin elinde bulunacak ve milletvekillerinin vermediği isimler salona yaklaştırılmayacak. Milletvekillerinin verdiği isimler de sadece vekili çağırdığında işini görmek üzere salonun kapısına gelebilecek.

Yeni Şafak

Bu haberler de ilginizi çekebilir