• DOLAR 32.584
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2429.224
  • ...
Giresun`da Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından, Giresun`da 3'üncüsü düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği bu yıl  ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed` temasıyla düzenlendi.

Kutlu Doğum etkinliği, Cihan Atıcı Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Etkinlik, Sanatçı Yakup Kazak`ın seslendirdiği ilahiler ve mevlithan kardeşlerin okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Programda Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Ekrem Kılınç Müslüman halkalara yönelik 14 maddelik bir bildiri okudu.

Daha sonra Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, Hz Muhammed'in gelişiyle karanlık bir dönemin aydınlandığını söyledi.

Zulme uğrayanların Hz Muhammed'i beklediğini söyleyen Yaman, "Mekke de kız çocukları diri diri gömülüyordu, kadınlar insan sayılmıyordu, miras hakkı yoktu ve otoriteyi eline geçirenler halka zulüm üstüne zulüm yapıyordu. Öyle bir zaman ki insanlar artık hayal edemiyor, umut denilen bir şey kalmamış, karanlık bir dönem Mekke putlarla dolu insanlar artık hangi puta tapacağını şaşırmıştı. Âlemler rahmet bekliyor arz nurunu bekliyor, Medine misafirini bekliyor, Kur`an tercümanını bekliyor minberler Hz. Muhammed Mustafa`yı bekliyor. Hz İbrahim`in baltası tekrar putları kırmak için bekliyordu." dedi.

Yaman, "Allah'u Tela alemlere rahmet nurunu gönderdi. Kadınlar, Onunla beraber var oldular, kız çocukları onunla beraber hayata döndüler, yetimler ve mazlumlar onunla kurtuldular ve zalimler onunla beraber yıkıldılar. Ve nerde bir sorun varsa onunla cevabını buldular. Şimdi adımız ne olursa olsun memleketimiz ne olursa olsun dilimizde Muhammed Mustafa varsa biz kendimizi birbirimize kardeş hissediyoruz. Merhum Mehmet Akif`in de dediği gibi 'Dünya neye sahipse hepsi O'nun vergisidir O'nun sayesindedir'” sözlerini aktardı.

Kutlu Doğum etkinliği minik Peygamber sevdalısı çocukların okuduğu hadis-i şerifler ve Elif Rana adlı küçük kızın seslendirdiği ilahilerle devam ederken programı sunan Hüseyin Varol`un dualarıyla sonra erdi. (İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir