• DOLAR 32.59
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2502.174
  • ...
Patlamada birçok işyeri hasar gördü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te sabah saatlerinde Emniyet Müdürlüğü`ne bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda bir polis hayatını kaybederken 18'i polis 21 de kişi yaralandı. Büyük bir patlamanın meydana geldiği saldırı da yaralananlar kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, saat 09.20 sıralarında plakası bilinmeyen bomba yüklü bir minibüsle Emniyet Müdürlüğüne saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre bir polis hayatını kaybettiği 18`i polis 21 kişinin de yaralandığı belirtildi. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi alındı.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, polis ve bomba imha uzmanları sevk edildi. Emniyet müdürlüğü önünde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, olay yeri polis tarafından bariyerle kapatıldı.

Patlama sonrası polis bölgede yoğun güvenlik önlemleri aldı. Saat 11.30 itibariyle gazeteciler emniyet müdürlüğünden 300 metre öteye uzaklaştırıldı.

Polis ikinci bir bomba ihtimaline karşı bölgedeki vatandaşları olay yeri çevresinden uzaklaşmaları yönünde sık sık anons yaptığı görüldü. Patlamanın etkisiyle emniyet müdürlüğü çevresindeki ve emniyete 150 metre uzaklıktaki birçok işyeri de hasar gördü.

Gaziantep Valiliği ile emniyet müdürlüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesine çıkan yollar trafiğe kapatıldı. Patlamanın gerçekleştiği emniyet müdürlüğü önünde incelemeler devam ederken olay yerine hiç kimse yaklaştırılmıyor.

Büyük bir paniğin yaşandığı kentte vatandaşlar büyük bir korku yaşarken, camları kırılan esnaf ise iş yerlerini temizlemeye başladı. (İbrahim Koçyiğit İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir