• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...
Sivas`ta Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Sivas Koordinatörlüğünce “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed(s.a.v)” konulu Kutlu Doğum etkinliği Mevlana miting alanında düzenlendi.

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde, yoğun yağışa rağmen halk, alanı terk etmedi. Kız İlahi grubunun seslendirdiği ilahilerle coşku doruğa çıktı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı etkinlikte katılımcılar, meydanın çevresinde kurulan polis kontrol noktalarından geçtikten sonra alana girebildi.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Mewlid'i Şerifin okunmasıyla devam etti. Konuşmalar yapıldı, ilahiler söylendi, salâvatlar getirildi. Etkinliğe basın mensuplarının ilgi gösterdiği gözlendi.  

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Hz. Muhammed'in (s.a.v) iyi tanınması gerektiğine dikkat çekti.

Hz Muhammed'i camilerin dışında da anmak gerektiğini söyleyen Göktaş, “Bugün böyle açık havada Peygamber aleyhi selamı anmak istedik. Bunun birçok sebebi vardır. Öncelikle istiyoruz ki İslam camilere hapsolmasın. Allah`ın nuru meydanlara, sokaklara, stadyumlara yayılsın. Çünkü Allah bizi şahit ümmet olarak yaratmış. Eğer yeryüzüne şahit ümmet olacaksak, bütün insanlığa şahit olacaksak meydanlarda da görmelidir, kampüslerde de defterlerde de kitaplarda da görmelidir. Biliyor musunuz, dışarıya çıkarılamayan bir İslam var. Onun için İslam evlerden dışarıya da çıkartılmalıdır.” dedi.

Siyer tarihinden örneklerle vererek konuşmasına devam eden Göktaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu Peygamber öyle bir Peygamberdir ki doğruların, dürüstlerin, erdemliler, gariplerin, kölelerin, Peygamberiydi. Onları hem bu dünyada hem ahrette ciddi bir yere getirmek için yoğun emek vermiştir. Onun için biz O'nu sevmeliyiz. Seversek hem de niye sevdiğimizi bilerek seversek vallahi çok kazanırız.”

Yapılan konuşmanın ardından Özlem Ajans sanatçıları sahne aldı. Sanatçıların seslendirdiği ilahilere Sivaslılar da eşik etti.  

Etkinlik yapılan dua ile sona erdi. (Veysi Siyah-İLKHA) 

 




















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir