• DOLAR 32.315
  • EURO 35.118
  • ALTIN 2291.07
  • ...
'Ümmet Kardeşliği' konulu konferans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erbakan Vakfı Batman Şubesi tarafından düzenlenen “Ümmet Kardeşliği” konulu konferansa Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, siyasi parti ile STK temsilcileri ve halkın katılımıyla gerçekleştirildi.

Konferans Ayhanlar Cami İmam Hatibi Hıfzullah Kavak’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Erbakan Vakfı Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin açılış ve selamlama konuşması yaptı.  

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Necmettin Erbakan Hoca başta olmak üzere ebediyete intikal etmişlere rahmet dileyerek konuşmasına başlayarak, “Erbakan Hoca  45 senelik mücadelesi boyunca Batman, Diyarbakır, Mardin ve Şırnak’taki kardeşlerimizi Konya, Kayseri, İstanbul ve Ankara’daki kardeşlerimizden zerre kadar ayırt etmemişiz. Erbakan Hoca 45 senelik mücadelesi boyunca sözde değil, özde bir kardeşiniz olarak sizlerin derdi ile dertlenmiş, sizlerin sıkıntılarıyla hemhal olan bu bölgenin sorunlarını çözmek için bedeller ödemiş, çileler çekmiş, sıkıntılara katlanmış ve her fırsatta elinden gelen en büyük hizmeti bu bölgede gerçekleştirmiştir.” dedi.

Bölgenin dört bir yanında Necmettin Erbakan tarafından 70’li yıllarda yapılan çalışmaları anlatan Erbakan, “Erbakan Hoca bölge insanının temel hak ve hürriyetlerini meclis kürsüsünden dile getirmiş, önergeler ve teklifler vermiş, başta ana dilini kullanması olmak üzere bu bölge insanının hakları için mücadele etmiştir. İşte bu sebeplerden dolayı bölgeye Erbakan Vakfı’nın bir temsilcisi olarak gelirken Erbakan Hoca’nın bir evladı olarak gelirken, son derece bahtiyar olarak geliyoruz. Cenabı Allah bu “Ümmet Kardeşliği” konferanslarımızda kardeşliğimizin pekişmesini nasip eylesin. Sadece bölge insanıyla değil, bütün orta doğu ve İslam âlemiyle bütün dünyadaki kardeşlerimizle kardeşliğimizin pekiştirilmesini Türkiye’nin öncülüğünde İslam birliğinin kurulmasını ve böylelikle İslam âleminin çekmiş olduğu bu sıkıntılardan kardeşliğimiz ve birliğimiz vesilesiyle kurtuluşumuzu inşallah nasip eylesin.” ifadelerini kullandı. (M.Sait Çelik – İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir