• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Adana'da Kutlu Doğum ve İmam Hatip hazımsızlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana’nın Karataş ilçesinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce Karataş İmam Hatip Ortaokulunun dış duvarına asılan olan Kutlu Doğum afişinin altına sprey boya ile hakaret içerikli ifadeler yazıldı.

Gece saatlerinde yazıldığı sanılan ifadelerden, bazı kesimlerin ilçedeki Kutlu Doğum programını hazmedemeyip sabote etmeye çabaladıklarını gösteriyor.

Karataş İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı İsmail Bulut, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İlçenin başka yerlerinde farklı afişler asılı olmasına rağmen sadece İmam Hatip duvarında olanın afişin sabote edilmiş olması manidardır. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.”

Bulut, ayrıca halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden bu tür eylemlerin topluma zarar verdiğini, sorumluların mutlaka bulunması gerektiğini dile getirdi.

Yaptıkları hakareti sosyal medya sayfalarından da paylaşan bu kişi ya da kişilerin, aynı sayfalarda halkı 1 Mayıs’ta Eğitim-Sen önünde toplanmaya çağırdıkları da görülüyor. Bilindiği üzere Eğitim-Sen son günlerde özellikle LGBTİ faaliyetleriyle sıkça gündeme geliyor. Kutlu Doğum afişlerine yönelik saldırıları gerçekleştirenlerin sosyal medya üzerinden aynı zamanda Eğitim-Sen ile ilgili paylaşımlar yapması ise dikkat çekiyor.

Edinilen bilgilere göre, ilçede İmam Hatip Ortaokulu kurulduğundan beri bazı kişi veya kesimler bilinçli olarak İmam Hatip karşıtı bir grup oluşturmaya çalışıyor. (İLKHA)  







Bu haberler de ilginizi çekebilir