• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
Muşlu imam hatiplilerden büyük başarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Iğdır Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen imam hatip liseleri arası Bölge Arapça Etkinlikleri Bilgi Yarışması’nda Muş Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci gelerek büyük başarıya imza attı.

Muş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri 10 ilin katıldığı İmam hatip liseleri arası Bölge Arapça Etkinlikleri Bilgi Yarışması’nda birincisi olurken Rize 2’inci, Erzincan 3’üncü oldu.

Bölge birincisi olan Muş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Türkiye finallerinde hem Muş’u hem de temsil edecek. Yarışmaya Erzurum, Erzincan, Kars, Rize, Artvin, Ağrı, Bingöl, Iğdır ve Bayburt illeri de katılmıştı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü organizesi ile Iğdır'a yapılan yarışmaya Iğdır Milli Eğitim Müdürü, Iğdır Üniversitesi Rektörü, kurum müdürleri ve halkın yoğun katılımı oldu.

Muş Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kasım Aktaş, bölge yarışmasında birinci olduklarını bu başarıda emeği geçen okul müdür yardımcısı Osman Kınık’a, öğrencilere, yetişmelerinde emeği olan öğretmenler Eray Oktay, Abdulkerim Eşşeyh ve Said Kaplan’a teşekkür ettiğini söyledi.

Aktaş, “Bu başarıdan dolayı oldukça sevinçliyiz. Bu başarı çalışılarak kazanılan bir başarıdır. Umut ediyorum ki öğrencilerimiz Türkiye finallerinde de aynı başarıyı gösterecektir.” dedi.

Muş Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hafızlık ve Arapça bilgi yarışmalarında birincilik, Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışmasında da 2’incilik elde ederek büyük başarıya imza attı.  (İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir