• DOLAR 32.32
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2308.788
  • ...
Ali Dede Hayratında binlerce kişi biraraya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`nın merkez Karaköprü Belediyesi tarafından “Ali Dede Hayratı” etkinliği düzenlendi. Belediye hizmet binası önünde gerçekleştirilen etkinlik, Kuran tilaveti ile başladı.

Daha sonra kazanlarda hazırlanan tirit yemeği misafirlere dağıtıldı. Yaklaşık 5 bin kişiye tirit ikramının yapıldığı etkinlikte konuşan Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, Ali Dede hayratını düzenleyenlere teşekkür etti.

Ali Dede`nin Şanlıurfa ve Karaköprü için paylaşmanın ve dostluğun sembolü olduğunu ifade eden Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli,  “Anadolu`yu Anadolu yapan; Mevlana, Yunus Emre, Mehmet Akif ve Ali dedelerdir. Bu sebepten dolayı bizim her zaman için bu insanları örnek almamız, onların yollarında ve izlerinde gitmemiz gerekiyor” dedi.

Son dönemlerde birilerinin halkın huzurunu bozmak istediğini belirten Baydilli, huzuru bozmak isteyenlere Hz Eyyüp`ün sabrı müsaade etmeyeceklerini söyledi.

 Şeyh Ali Dede kimdir?

Şeyh Ali Dede, 1600'lü yıllarda Şanlıurfa'ya gelerek Karaköprü'ye yerleşir. Osmanlı Sultanı 4`üncü Mehmet Han, 30 Kasım 1651 tarihli bir berat ile Ali Dede'ye bugün Karaköprü olarak bilinen beldeyi bağışlar.

Hayır sahibi Ali Dede, Beratle kendisine verilen Karaköprü'nün kullanımına karşılık her yıl hayrat yaptığı gibi, kendinden sonra da bu hayratın yapılmasını vasiyet eder. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir